In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Volkorenbroodpizza met Beemster 30+ Oud

Zin in een lekkere lunch? Kies dan voor deze volkorenbroodpizza met Beemster 30+ oud. De sneetjes volkorenzuurdesembrood bak je vooraf kort in de oven, waardoor ze licht knapperig worden. Maak af met tonijn en kaas en je hebt een heerlijke pizza!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept volkorenbroodpizza met beemster 30+ oud

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven op 180°C. Snijd de tomaat in 4 plakken. Pel de ui en snijd in zo dun mogelijke ringen. Laat de tonijn goed uitlekken en meng in een kommetje met de ui, kappertjes en 1/3 van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
2
Roer in een kommetje de tomatenpuree los met de helft van het kappertjesvocht en breng op smaak met zout.
3
Bestrijk het brood aan beide kanten met de rest van de olijfolie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 4 min. goudbruin en enigszins knapperig. Neem het brood uit de oven, maar laat de oven aanstaan.
4
Verdeel de tomatenpuree over 1 kant van de sneetjes. Beleg met de plakken kaas en zorg ervoor dat de plakken niet teveel over de randen heen hangen. Verdeel de plakken tomaat en daarna het tonijnmengsel over het brood. Bak de sneetjes ca. 8 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
5
Meng ondertussen de rucola met het resterende kappertjesvocht en bestrooi met peper. Verdeel de rucola over de volkorenbroodpizza’s en serveer meteen.

Tip: gebruik Beemster 30+  Jong Belegen als je een extra smelt-effect wilt.

Volkorenproducten in je gerecht

Wist je dat volkorenproducten passen in een gezond voedingspatroon? Ze leveren namelijk belangrijke voedingsstoffen. Denk aan vezels, ijzer, koolhydraten en B-vitamines. Niet alleen lekker dus, maar ook nog eens voedzaam!

Voor veel recepten kun je volkorenproducten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan deze volkoren wraps met kip vol kleurrijke groenten of deze volkoren pita met boerenomelet. Supersimpel en heerlijk voor de lunch! Voor de avond kun je kiezen voor volkorenpasta, zoals bij deze pasta arrabiata met pangasiusfilet, waarbij er is gekozen voor volkoren penne. Ook lekker voor het diner: Aziatische volkoren noedels met schnitzelreepjes.

Volkorenbroodpizza met Beemster 30+ Oud
Volkorenbroodpizza met Beemster 30+ Oud

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Cuisine
Hollands
Soort
Pizza
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via