Mac N Cheese Deluxe Met Rivierkreeft
Niveau
Gevorderd
Tijd
40 min

Mac ‘n Cheese Deluxe met (rivier)kreeft

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 170 graden.
2
Pers de helft van de perssinaasappel uit en snijd de andere helft in partjes van 1 cm. Kneus de knoflooktenen. Marineer de asperges in het sinaasappelsap, de knoflook, tijm en olie. Breng op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Rooster 10 minuten in de oven. Schep halverwege om. Haal uit de oven en zet de oven daarna op 180 graden grillstand.
3
Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking, giet af en zet apart. Verwarm de (rivier)kreeft 3 minuten in een koekenpan op laag vuur met 1 eetlepel roomboter.
4
Smelt 25 gram roomboter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat de bloem onder voortdurend roeren 2 minuten garen. Giet langzaam de melk in de pan en laat het bloem-botermengsel al roerend oplossen. Breng het geheel al roerend naar het kookpunt. Voeg de geraspte oude kaas toe aan het mengsel en haal het pannetje van de warmtebron. Roer tot de kaas is opgelost en breng op smaak met peper en zout.
5
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee kommen en zet deze 5 minuten onder de hete grill voor een knapperige kaaskorst.
6
Verdeel de asperges en de (rivier)kreeft over de twee kommen en strooi naar smaak extra geraspte jonge kaas over de Mac ‘n Cheese Deluxe.