Mediterrane Mac N Cheese
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Mediterrane Mac ‘n Cheese

Geef de klassieke Mac ’n Cheese een mediterrane twist! Door salami, cherrytomaten, olijven en basilicum toe te voegen, ontstaan de kenmerkende smaken van de Italiaanse keuken. De knapperige kaaskorst zorgt voor een heerlijke finishing touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mediterrane mac ‘n cheese

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven (op grillstand) voor op 180°C. Snijd de salami in plakjes en de tomaatjes in vieren. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Rasp zowel de jonge kaas als de jong belegen kaas en zet apart.
3
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat 2 min. garen en blijf goed roeren. Giet langzaam de melk in de pan en laat al roerend oplossen.
4
Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de geraspte jonge kaas toe en haal het pannetje van het vuur. Roer tot de kaas is opgelost en breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee ovenbestendige kommen en verdeel hier de salami over. Zet de Mac ’n Cheese 5 min. in de oven voor een knapperige kaaskorst.
6
Top de Mac ‘n Cheese af met de olijven, tomaten, de overige geraspte kaas en basilicumblaadjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via