Mediterrane Mac N Cheese
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Mediterrane Mac ‘n Cheese

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven (op grillstand) voor op 180°C. Snijd de salami in plakjes en de tomaatjes in vieren. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat 2 min. garen en blijf goed roeren. Giet langzaam de melk in de pan en laat al roerend oplossen. Breng het geheel al roerend aan de kook, voeg 100 gr geraspte, jonge kaas toe en haal het pannetje van het vuur. Roer tot de kaas is opgelost en breng de saus op smaak met peper en zout.
3
Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee ovenbestendige kommen en verdeel hier de salami over. Zet de Mac ’n Cheese 5 min. in de oven voor een knapperige kaaskorst.
4
Top de Mac ‘n Cheese af met de olijven, tomaten, de overige geraspte kaas en basilicumblaadjes. Tip: Voeg gedroogde Italiaanse kruiden toe aan de kaassaus om deze extra smaak te geven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Mediterraans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via