Tosti Met Pesto En Gegrilde Groente
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tosti met pesto en gegrilde groente

Je kunt alle kanten op met tosti beleg! Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groenten aan toe. Een iets anders dan een klassieke tosti of pasta pesto!

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tosti met pesto en gegrilde groente

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Besmeer een snee brood met de pesto en beleg met een plak kaas, de rucola en gegrilde groente. Leg de tweede plak kaas en de tweede snee brood erbovenop, druk lichtjes aan en grill in een sandwichgrill in 4-5 minuten goudbruin en knapperig. Heb je tijd? Rooster je eigen paprika’s! Zet je oven zo heet mogelijk, leg de paprika’s 25 minuten in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een kom, dek af met plastic en laat 15 minuten staan. Pel de velletjes eraf en snijd het vruchtvlees in reepjes! Je kan vooraf ook van de courgette en wortel linten snijden en grillen in de sandwichgrill.

Is een tosti ongezond?

Een tosti kan zowel gezond als minder gezond zijn, afhankelijk van de ingrediënten en de manier waarop het wordt bereid. Als je een gezondere tosti wilt maken, kun je kiezen voor volkorenbrood, magere kaas, veel groenten en een matige hoeveelheid gezonde vetten. Over het algemeen is en tosti iets ongezonder dan een broodje magere kaas volkorenbrood, maar het verschil is niet enorm. Het is belangrijk om naar het grotere plaatje te kijken en te streven naar een gevarieerd en gebalanceerd dieet met mate, ongeacht welke optie je kiest.

Hoeveel calorieën zit er in een tosti?

De hoeveelheid calorieën in een tosti hangt af van verschillende factoren, zoals het type brood, de kaassoort, eventuele toevoegingen en de portiegrootte. De totale calorie-inname voor deze standaard tosti zou dus ergens tussen de 220 en 360 calorieën liggen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via