Tosti The Dutch Classic Ham En Kaas
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Tosti The Dutch Classic – ham en kaas

De klassieker onder de tosti’s, een tosti met ham en kaas. Wij geven de tosti een kleine upgrade door er schijfjes tomaat aan toe te voegen. Uiteindelijk zijn de combinaties eindeloos!

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tosti the dutch classic – ham en kaas

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Beleg een snee brood met een plak kaas, leg de ham en tomaat erbovenop. Leg de tweede plak kaas en de tweede snee brood erbovenop, druk lichtjes aan en grill in een sandwichgrill in 4-5 minuten goudbruin en knapperig. *Geen fan van tomaat? Maak een tosti Hawaï! Vervang de tomaat door schijfjes verse ananas. Voor nog meer smaak smeer je de ananasschijfjes in met olie en grill je ze eerst kort in een hete grillpan.

Welke ham is lekker op een tosti?

Als je een ham kaas tosti wilt maken is het lekker om hiervoor schouderham te gebruiken, bijvoorbeeld van de slager. Je kunt hiermee ook variëren, denk eens aan een tosti met kaas en kipfilet, salami, spek of worst. Zo kun je zelf een tosti samenstellen hoe jij hem lekker vindt.

Welke kaas past het beste bij een ham kaas tosti?

Om een lekkere tosti te maken kun je het beste jong belegen kaas gebruiken, dit smelt namelijk goed. Als je van oude kaas houdt, kun je dit ook gebruiken op je tosti, laat hem dan wat langer in het tosti-ijzer zitten. Op die manier kan de oude kaas goed smelten en heb je een lekkere tosti met oude kaas.

Hoe lang moet de tosti in een tosti ijzer?

Een tosti hoeft maar 4 tot 5 minuten in een tosti-ijzer. Het is wel slim om je tosti-ijzer van tevoren op te warmen. Zet het apparaat 5 minuten van te voren aan op de juiste temperatuur. Leg je tosti daarna 4-5 minuten in het apparaat en je tosti is klaar. Je kunt ook tussendoor even checken of je kaas goed gesmolten is en het op die manier bijhouden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via