Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels! Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten! De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk.
Chocolade truffels zijn kleine, ronde chocoladehapjes die zijn vernoemd naar de truffel, een dure en zeldzame paddenstoel. Ze worden gemaakt van chocolade, boter en room, en soms op smaak gebracht met vanille, likeur of andere ingrediënten. Ze worden vaak gerold in cacao, poedersuiker of gehakte noten.
De oorsprong van chocolade truffels is niet helemaal duidelijk, maar er wordt gedacht dat ze voor het eerst werden gemaakt in de jaren 1920 in Frankrijk. Het is mogelijk dat ze zijn vernoemd naar de truffel, omdat ze qua uiterlijk en textuur op deze paddenstoel lijken.
Chocolade truffels kunnen tot twee weken in de koelkast worden bewaard als ze goed zijn afgesloten. Het is het beste om ze in een luchtdichte verpakking te bewaren en ze weg te houden van vocht en sterke geuren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment