Speculoos truffels
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Speculoos truffels

Bezoek over de vloer? Met slechts 4 ingrediënten tover jij deze speculoos truffels op tafel! Ze zijn supermakkelijk om te maken en daardoor ideaal voor bij de koffie of thee.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept speculoos truffels

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Maal de speculoos koekjes fijn in de keukenmachine. Houd 1/3 apart. Meng de rest van de speculooskruimels met de hazelnootpasta en de helft van de speculoospasta.
2
Draai balletjes van het mengsel van ongeveer 15 gr. plaats op een bord en laat 15 min. opstijven in de vriezer.
3
Smelt intussen de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is.
4
Zet alvast een bord klaar met een stukje bakpapier erop. Neem de speculoos balletjes uit de vriezer en dip ze met behulp van 2 vorken in de witte chocolade. Laat goed uitlekken en plaats op het bord met bakpapier. Laat 15 min. opstijven in de koelkast.
5
Smelt intussen de rest van de speculoospasta op dezelfde manier als de witte chocolade. Schep op elke truffel een halve theelepel speculoospasta en bestrooi met de apart gehouden speculooskruimels.
6
Laat de truffels nog 15 min. opstijven in de koelkast voor serveren. Bewaar de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast.

Weten hoe je deze speculoos truffels stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video!

Truffels: wat zijn het?

Zelf chocolade truffels of zoals in dit recept overheerlijke speculoos truffels maken? Het hoeft niet moeilijk te zijn, maar wel is het goed én leuk om eerst te weten wat truffels eigenlijk zijn. De ‘standaard truffel’ wordt gemaakt van chocolade en ganache. De ganache wordt veelal gemaakt met room, maar soms wordt hier ook boter aan toegevoegd. Met de smaak kun je blijven variëren. Voeg bijvoorbeeld likeur toe aan je truffels of maak ze af met een lekkere topping.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via