Eggnogg panna cotta met frambozen en kerstkoekjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Bevat vlees
Vrij van vis

Eggnogg panna cotta met frambozen en kerstkoekjes

Dit dessert uit een glaasje zorgt voor een feestelijke sfeer op de kersttafel. Garneer de eggnog panna cotta met frambozen en kerstkoekjes voor het echte kerstgevoel. Extra handig: je kan de panna cotta al een dag eerder maken, dus geen stress tijdens het diner. Een kwestie van uit de koelkast halen en smullen maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten eggnog panna cotta
Koekjes
Glazuur

Recept eggnogg panna cotta met frambozen en kerstkoekjes

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
4u 0min
Kookmodus
1
Week de gelatine in koud water. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan steelpan samen met de melk, room, kaneelstokjes en nootmuskaat. Laat 1 min. zachtjes koken op middelhoog vuur en giet door een zeef in een hittebestendige kom.
2
Klop de eidooiers met de suiker tot het lichtgeel en romig is. Voeg een klein beetje van het warme melkmengsel toe aan het eigeel en klop dit goed door. Giet dit vervolgens in het warme melkmengsel en voeg de rum toe. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg dit ook toe aan het geheel.
3
Breng het mengsel aan de kook tot het de dikte bereikt dat het aan de achterkant van een lepel kan blijven plakken. Blijf ondertussen goed roeren.
4
Schenk het mengsel in de glazen wanneer het de juiste dikte heeft bereikt. Plaats dit voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat het kan opstijven, dit kan ook een dag van te voren.
5
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen voor de kerstkoekjes.. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kneed de roomboter, suiker, 2 eieren, gemberpoeder, koek- en speculaaskruiden en bakmeel in een kom tot een soepel deeg.
6
Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm en steek vormen uit het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Klop het resterende ei los en bestrijk de koekjes. Bak 25 min. in de oven en laat vervolgens afkoelen.
7
Meng de poedersuiker met het water voor het glazuur en giet in een spuitzak. Versier hiermee de randen van de koekjes. Geen spuitzak in huis? Geen probleem, maak er gemakkelijk zelf een met bakpapier.
8
Pureer tot slot de frambozen met een staafmixer tot een puree en verdeel dit over de panna cotta in de glazen. Serveer de panna cotta met de kerstkoekjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via