Week de gelatine in koud water. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan steelpan samen met de melk, room, kaneelstokjes en nootmuskaat. Laat 1 min. zachtjes koken op middelhoog vuur en giet door een zeef in een hittebestendige kom.
2
Klop de eidooiers met de suiker tot het lichtgeel en romig is. Voeg een klein beetje van het warme melkmengsel toe aan het eigeel en klop dit goed door. Giet dit vervolgens in het warme melkmengsel en voeg de rum toe. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg dit ook toe aan het geheel.
3
Breng het mengsel aan de kook tot het de dikte bereikt dat het aan de achterkant van een lepel kan blijven plakken. Blijf ondertussen goed roeren.
4
Schenk het mengsel in de glazen wanneer het de juiste dikte heeft bereikt. Plaats dit voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat het kan opstijven, dit kan ook een dag van te voren.
5
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen voor de kerstkoekjes.. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kneed de roomboter, suiker, 2 eieren, gemberpoeder, koek- en speculaaskruiden en bakmeel in een kom tot een soepel deeg.
6
Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm en steek vormen uit het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Klop het resterende ei los en bestrijk de koekjes. Bak 25 min. in de oven en laat vervolgens afkoelen.
7
Meng de poedersuiker met het water voor het glazuur en giet in een spuitzak. Versier hiermee de randen van de koekjes. Geen spuitzak in huis? Geen probleem, maak er gemakkelijk zelf een met bakpapier.
8
Pureer tot slot de frambozen met een staafmixer tot een puree en verdeel dit over de panna cotta in de glazen. Serveer de panna cotta met de kerstkoekjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.