Geroosterde asperges
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Geroosterde asperges met ras el hanout en feta

Groene asperges zijn ideaal om te serveren tijdens het kerstdiner. Je hoeft ze namelijk niet te schillen. Dit scheelt een hoop tijd, die jij kan besteden aan het maken van bijvoorbeeld het nagerecht. Wij serveren ze met een marinade van ras el hanout, met feta en geroosterde amandelen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept geroosterde asperges met ras el hanout en feta

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de knoflook fijn en meng tot marinade met de olijfolie, citroensap, maple siroop, ras el hanout, peper en zout. Giet de marinade over de asperges en laat ze 15 min. in de marinade liggen.
2
Hak ondertussen de geroosterde amandelen in fijne stukken. Snijd de citroen in plakjes en leg deze in een rijtje op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal vervolgens de asperges uit de marinade en leg in een rijtje op dezelfde bakplaat, met de kopjes van de asperges op de citroenschijfjes. Schenk de achtergebleven marinade over de asperges.
3
Bak de asperges gaar in 10 min. Zet dan de oven op de grillstand en gril nog 2 min.
4
Haal de asperges uit de oven en top ze af met stukjes feta, amandelen en peper.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?