Ontdek jouw smaakprofiel

Wat heeft jouw voorkeur?

Gestoomde Roodbaarsfilets Met Frisse Komkommersalade

Hoe kies je online de wijnspijs combinatie die echt bij je past?

Simpel: met de smaakprofieltest! Binnen één minuut weet je wat jouw smaakprofiel is en welke wijnspijscombinaties exact bij jouw smaak passen. Zo zie je in één oogopslag welke wijnen passen bij jouw smaken en kies je er ook nog eens lekkere recepten bij.

Krabkoekjes Met Remouladesaus

Hoe worden wijnspijscombinaties gekoppeld aan een smaakprofiel?

De wijnen worden zorgvuldig onder de loep genomen en ingedeeld in de stijlen die aansluiten bij de verschillende smaakprofielen. De recepten worden weer gekozen aan de hand van de wijnen. En om het nog eenvoudiger te maken: na afloop van de test tonen wij een aantal wijnspijscombinaties die perfect aansluiten bij jouw smaakprofiel!

Biefstuksalade Met Gepofte Tomaatjes

Welke wijnspijscombinatie moet ik kiezen?

Aan het einde van de test, die binnen één minuut is gemaakt, weet je wat jouw smaakprofiel is en zie je welke wijnspijscombinaties perfect aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeur. Met jouw smaakprofiel bij de hand, maak je de beste keuze uit de wijnspijscombinaties en schenk je altijd een lekkere wijn bij een verrukkelijk recept.

Welke wijn is het lekkerst?

Het is lastig te zeggen welke wijn het lekkerst is, want smaken verschillen! Tegelijkertijd is het nu eenvoudig om te ontdekken welke wijn jij het lekkerst vindt, dankzij de smaakprofieltest. Wanneer je deze korte test gemaakt hebt, weet je precies welke wijnen het beste bij jou passen in combinatie met verrassende recepten.

Welke rode of witte wijn moet ik kiezen?

Vind je het lastig om te kiezen uit rode of witte wijn? Smaak speelt hierbij een belangrijke rol, maar is ook erg persoonlijk. Om het iets makkelijker te maken, ontdek je na het invullen van de smaakprofieltest welke rode en witte wijnen perfect bij jouw smaken passen.

Gehaktbrood Met Vijgensalade

Kan een smaakprofiel veranderen?

Jazeker, je smaakprofiel kan veranderen! Je smaak ontwikkelt zich met de tijd, dus het kan zomaar zijn dat de uitkomst van de smaakprofieltest over een jaar niet meer aansluit bij jouw voorkeur. Ons advies: herhaal de smaakprofieltest elk jaar, zodat je altijd de lekkerste wijnspijscombinaties hebt.

Waarom een smaakprofieltest en waar is deze op gebaseerd?

Het is mogelijk om wijnspijscombinaties te kiezen op basis van jouw eigen smaakvoorkeur. Daarom bieden we een smaaktest aan waarmee je gemakkelijk en snel jouw smaakprofiel kunt zien en welke wijnspijscombinaties bij jou passen.

De smaakprofieltest is gebaseerd op de wetenschappelijke theorie van de smaakprofessor Peter Klosse. Hij heeft ontdekt dat er drie universele factoren zijn die smaak meetbaar maken:

  • Smaakrijkdom: de smaakrijkdom gaat over de intensiteit en de hoeveelheid smaak, over hoeveel jij proeft van iets. Zo kan de smaak heel rijk zijn, zoals een rijpe banaan, of heel fris, denk aan citroen. Hoe uitgesprokener de smaak, hoe hoger de smaakrijkdom.
  • Filmend: het mondgevoel – de manier waarop jij jouw smaak ervaart – wordt beïnvloed door de textuur van de wijn. Hoe romiger en voller de wijn, hoe meer je een ‘filmend’ mondgevoel ervaart, oftewel hoe meer je de romigheid en volheid van een wijn ervaart. Denk maar eens aan een heerlijke plak cake: vol en romig!
  • Strak: naast een filmend mondgevoel, heb je ook een strak mondgevoel. Dit ervaar je wanneer de wijn wat stroef aanvoelt en je het idee hebt dat je mond wat wordt samengetrokken. Denk bijvoorbeeld aan het eten van een citroen, dan is het mondgevoel strak.

 

Dankzij de ontdekking van smaakprofessor Peter Klosse wordt weer eens bewezen dat over smaak niet valt te twisten: je vindt het lekker of niet. Dat geeft aan waar jouw voorkeur naar uitgaat. Laat jouw persoonlijke voorkeur de basis vormen van deze smaakprofieltest. Hiermee ontdek je makkelijk en snel welke wijn bij jouw smaakprofiel past en zo heb je altijd een passende wijn in het glas. Bij deze persoonlijke wijnsuggesties hebben wij passende recepten gevonden. Zo heb je altijd een wijnspijscombinatie die aansluit bij jouw smaakprofiel.