Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Hibiscus-chai thee
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 30min
1
Laat de cashewnoten 30-40 min weken in een badje met kokend water. Meng ondertussen voor de kokosbodem 60 ml kokosmelk, kokosrasp, honing, vanille-extract, halve el gesmolten plantaardige boter en 30 gr kokosolie door elkaar.
2
Verdeel in een cakeblik het kokosmengsel over een met bakpapier bedekte bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet vervolgens in de koelkast.
3
Giet de cashewnoten af en pureer deze in de blender samen met het limoensap, citroensap, 60 ml kokosmelk, ahornsiroop, 1 el gesmolten plantaardige boter en 10 gr kokosolie tot een mengsel zonder klontjes. Giet de crème over de kokos laag en besprenkel limoenschil eroverheen. Zet het bakblik voor 40 minuten in de vriezer. Snijd daarna in 8 gelijke repen.
4
Smelt voor de garnering de pure chocolade au bain-marie en leg de repen één voor één met de kokoslaag naar beneden in de gesmolten chocolade. Bedek de hele reep met chocolade. Haal de repen voorzichtig met twee vorken uit de chocolade en leg op een rek. Laat de repen uitharden op bakpapier.
5
Voeg alle ingrediënten samen in een fles met heet water. Laat de thee tot 5 minuten trekken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Vanessa
Jennifer van Eatertainment
Gerdi
Jennifer van Eatertainment
Ellen Steinmeijer
Lisa van Eatertainment
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Tussendoortjes
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via