Print opties

Sluiten

Limoen-kokosrepen en hibiscus-chai thee

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Hibiscus-chai thee
Extra benodigdheden
1
Laat de cashewnoten 30-40 min weken in een badje met kokend water. Meng ondertussen voor de kokosbodem 60 ml kokosmelk, kokosrasp, honing, vanille-extract, halve el gesmolten plantaardige boter en 30 gr kokosolie door elkaar.
2
Verdeel in een cakeblik het kokosmengsel over een met bakpapier bedekte bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet vervolgens in de koelkast.
3
Giet de cashewnoten af en pureer deze in de blender samen met het limoensap, citroensap, 60 ml kokosmelk, ahornsiroop, 1 el gesmolten plantaardige boter en 10 gr kokosolie tot een mengsel zonder klontjes. Giet de crème over de kokos laag en besprenkel limoenschil eroverheen. Zet het bakblik voor 40 minuten in de vriezer. Snijd daarna in 8 gelijke repen.
4
Smelt voor de garnering de pure chocolade au bain-marie en leg de repen één voor één met de kokoslaag naar beneden in de gesmolten chocolade. Bedek de hele reep met chocolade. Haal de repen voorzichtig met twee vorken uit de chocolade en leg op een rek. Laat de repen uitharden op bakpapier.
5
Voeg alle ingrediënten samen in een fles met heet water. Laat de thee tot 5 minuten trekken.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.