chiazaadreep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chiazaadreep met hazelnoten en gedroogd fruit

Deze chiazaadreep met hazelnoten en gedroogd fruit zorgt voor een goed begin van de dag, maar is ook lekker als healthy snack. Deze verantwoorde reep bevat door het chiazaad veel eiwitten, ijzer, calcium, vezels en vitamine B1, B2 en B3. Zo kom je de dag wel goed door!

Mijn menu planner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept chiazaadreep met hazelnoten en gedroogd fruit

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
1
Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
2
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren. Leg op een bord en laat afkoelen. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes en hak de hazelnoten grof.
3
Meng de hazelnoten met gedroogde abrikozen, cranberry’s, chiazaad, sesamzaad, pompoenpitjes, kokosrasp en honing in een kom. Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
4
Bak de repen in ca. 45 min. gaar. Haal uit de oven en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
5
Haal uit de bakvorm en snijd in 10 repen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via