Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Granolarepen

Met dit recept maak je snel en makkelijk 16 porties granolarepen, een lekker en snel tussendoortje voor in jouw bento box! Naast dat deze zoete snack natuurlijk erg lekker is, blijf je ook lang verzadigd door de havervlokken en de gemengde noten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 stuks
Ingrediënten

Recept granolarepen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Verwarm de honing, water en olie in een kleine pan maar laat dit niet koken.
2
Verwijder de pit van de dadels. Snijd de dadels en abrikozen zeer fijn. Voeg deze toe aan de warme honing en laat dit 5 min. wellen.
3
Hak de noten grof. Meng de noten met de rozijnen, havervlokken, kaneel en kardemom in een grote kom. Voeg de warme honing met dadels en abrikozen toe en meng het geheel goed door elkaar.
4
Bekleed een bakblik of ovenschaal van ongeveer 20x20 cm met bakpapier. Schep het granolamengsel in de vorm en druk dit stevig aan met de achterkant van een lepel. Probeer het zo vlak mogelijk te krijgen.
5
Bak het geheel 30 min. op 175°C. Laat het geheel goed afkoelen en snij vervolgens in repen.

Tip: Gebruik een groot, scherp mes voor het snijden van de repen en wacht met snijden totdat de granola op kamertemperatuur is. Zo krijg je de mooiste repen!

Snackrepen

Neem jij graag zelfgemaakte snacks mee in jouw lunch box? Dan hebben we nog een aantal leuke recepten voor je. Klik hier voor een overzicht van lekkere, voedzame en makkelijke recepten om te bereiden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via