Mini Matze Met Slagroom, Framboos, Witte Chocolade Lowres 0085
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mini matzes met slagroom, framboos en witte chocolade

Matzes vinden hun oorsprong in de Joodse cultuur. Deze neutrale crackertjes bevatten bijna geen vet en zout. Vaak worden ze geserveerd met boter en suiker, maar in dit recept is het extra feestelijk met slagroom, frambozen en witte chocolade.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept mini matzes met slagroom, framboos en witte chocolade

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Maak de kom om slagroom in te kloppen vetvrij met de citroen. Klop de slagroom samen met de poedersuiker stijf met een mixer.
2
Lepel de slagroom in een spuitzak. Rasp de witte chocolade. Beleg alle taartjes met een toef slagroom 2 frambozen en witte chocolade. Serveer direct.

Wat zijn matzes en hoe zijn ze ontstaan?

Een matze is een platbrood wat lijkt op een grote cracker, het is niet gerezen en wordt vaak gegeten met kaas of suiker. Origineel is het een Joods product. Het is een heel neutraal product gemaakt van water en meel. Zonder vet, zout of suiker.

Wat is lekker op matzes?

Matzes lijken erg op crackers, door de neutrale smaak is het lekker om zowel hartig als zoet te eten. Kaas, salades, maar ook jam is er erg lekker op. Of natuurlijk zoals in dit recept met slagroom, framboos en witte chocolade. Zo maak je er jouw eigen taartje van!

Borrel gepland? Dit recept is onderdeel van een goedgevulde borrelplank gemaakt door onze Eatertainer Anniek. Bekijk de gehele plank met alle recepten.

Weten hoe je deze mini matzes stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video!

Anniek Biermans
Borrelplank Klassiek

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?