Matzes vinden hun oorsprong in de Joodse cultuur. Deze neutrale crackertjes bevatten bijna geen vet en zout. Vaak worden ze geserveerd met boter en suiker, maar in dit recept is het extra feestelijk met slagroom, frambozen en witte chocolade.
Een matze is een platbrood wat lijkt op een grote cracker, het is niet gerezen en wordt vaak gegeten met kaas of suiker. Origineel is het een Joods product. Het is een heel neutraal product gemaakt van water en meel. Zonder vet, zout of suiker.
Matzes lijken erg op crackers, door de neutrale smaak is het lekker om zowel hartig als zoet te eten. Kaas, salades, maar ook jam is er erg lekker op. Of natuurlijk zoals in dit recept met slagroom, framboos en witte chocolade. Zo maak je er jouw eigen taartje van!
Borrel gepland? Dit recept is onderdeel van een goedgevulde borrelplank gemaakt door onze Eatertainer Anniek. Bekijk de gehele plank met alle recepten.
Weten hoe je deze mini matzes stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment