Pittige Gehaktballetjes Met Pindasaus Lowres 2 7
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Bevat vis

Pittige gehaktballetjes met pindasaus

Gehaktballetjes, de ultieme borrel klassieker. Verwen je gasten eens met deze pittige gehaktballetjes met ketjap en sambal. Heerlijk met een super snelle pindasaus waar je je vingers bij aflikt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten

Recept pittige gehaktballetjes met pindasaus

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Meng het gehakt met ¾ deel van de ketjap, Sambal badjak, paprikapoeder, ei, paneermeel en Italiaanse kruiden. Kneed het geheel goed door. Maak balletjes van ongeveer 20 tot 25 gr.
2
Verwarm de olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin gedurende 10 tot 15 min.
3
Bereid intussen de pindasaus. Meng de pindakaas met kokend water, sojasaus en de rest van de ketjap. Roer het geheel door.
4
Serveer de gehaktballetjes met de zelfgemaakte pindasaus. Top af met gebakken uitjes.

Borrel gepland? Dit recept is onderdeel van een goedgevulde borrelplank gemaakt door onze Eatertainer Anniek. Bekijk de gehele plank met alle recepten.

Anniek Biermans
Borrelplank Klassiek

Hoe lang moet een gehaktbal braden?

De baktijd van een gehaktbal hangt af van de grootte en dikte van de gehaktbal. Over het algemeen moet een gehaktbal ongeveer 15-20 minuten braden in een voorverwarmde pan op middelhoog vuur, waarbij je hem regelmatig omdraait om gelijkmatig te garen.

Hoe lang kun je een gehaktbal in de koelkast bewaren?

Een gekookte gehaktbal kan ongeveer 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard, mits goed afgedekt. Zorg ervoor dat de gehaktbal goed is afgekoeld voordat je hem in de koelkast plaatst.

Waarom gebruik je oud brood of paneermeel in je gehaktbal?

Oud brood of paneermeel wordt vaak gebruikt in gehaktballen om vocht vast te houden en de textuur te verbeteren. Het absorbeert het vocht in het gehakt, waardoor de gehaktbal sappig blijft. Bovendien zorgt het voor een luchtige en zachte consistentie in de gehaktbal.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via