Maal de speculoos koekjes fijn in de keukenmachine. Houd 1/3 apart. Meng de rest van de speculooskruimels met de hazelnootpasta en de helft van de speculoospasta.
2
Draai balletjes van het mengsel van ongeveer 15 gr. plaats op een bord en laat 15 min. opstijven in de vriezer.
3
Smelt intussen de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is.
4
Zet alvast een bord klaar met een stukje bakpapier erop. Neem de speculoos balletjes uit de vriezer en dip ze met behulp van 2 vorken in de witte chocolade. Laat goed uitlekken en plaats op het bord met bakpapier. Laat 15 min. opstijven in de koelkast.
5
Smelt intussen de rest van de speculoospasta op dezelfde manier als de witte chocolade. Schep op elke truffel een halve theelepel speculoospasta en bestrooi met de apart gehouden speculooskruimels.
6
Laat de truffels nog 15 min. opstijven in de koelkast voor serveren. Bewaar de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.