Pickle boats met tonijnsalade, radijs en furikake
In samenwerking met:
  • Home
  • Sour power: Kesbeke pickle boat

Sour power: Kesbeke pickle boat

Kook mee in onze Cooking school flavoured by Kesbeke op Bite of Amsterdam! Samen met chef Bart van Berkel (winnaar van MasterChef) krijg jij als bezoeker dé kans om jouw eigen pickle boats te maken. Een fris hapje met tonijnsalade, radijs, furikake en uiteraard tafelzuur van Kesbeke.

Ben jij erbij op vrijdag 13 juni, zaterdag 14 juni of zondag 15 juni?

bite of amsterdam

Bite of Amsterdam

Food liefhebbers opgelet! Met de Eatertainment Cooking School staan we dit jaar opnieuw op Bite of Amsterdam van vrijdag 13 t/m zondag 15 juni. In onze cooking school die we samen met Kesbeke organiseren, maak jij jouw eigen frisse pickle boats.

Tijdens dit festival geniet je van écht goed eten en lekkere drankjes. Je proeft gerechtjes van topchefs, laat je verrassen aan de Chef’s Table of ga op Amusetour langs 8 pop-up restaurants. En natuurlijk kan je borrelen op één van de vele terrassen of een kookworkshop, masterclass of proeverij volgen. Zien we jou daar?

Pickle boats met tonijnsalade, radijs en furikake

Build your Kesbeke Pickle Boat

Duik in de wereld van augurken en kook mee in de cooking school van Eatertainment! Samen met Kesbeke geven wij onder leiding van chef Bart van Berkel diverse kookworkshops. Bezoekers kunnen aan de slag gaan met de pickle boats: een frisse mix van tonijnsalade, radijs, furikake en tafelzuur.

Geschiedenis Kesbeke

Waar het allemaal begon

In een kleine kelder aan het Waterlooplein in Amsterdam begon de Zeeuwse Charles Kesbeke in 1948 met een inleggerij van tafelzuur. Hij zag nieuwe kansen omdat door de Jodenvervolging de meeste zuurinleggerijen waren verdwenen. In de kelder werden de uien en augurken gewassen, gepekeld en in glazen potten verpakt. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een familiebedrijf en runt Oos Kesbeke met zijn twee zonen de fabriek.

geschiedenis kesbeke
geschiedenis kesbeke
zure shot bom

De producten van Kesbeke

Hoewel Kesbeke is begonnen met ingelegde ui en augurk, zijn er in de loop der jaren tal van producten bij gekomen. Zo hebben ze andere ingelegde producten als meloenbolletjes en kimchi, maar maken ze ook leverworst met augurk en diverse oliën. Voor de échte augurkliefhebbers hebben ze een chocoladeletter met Kesbeke, een uitgebreide merchandise met o.a. badslippers en hét Zure Bom shotje. Benieuwd wat wij van het shotje vinden? Ontdek het in onze serie ‘Hap de hype’.

chocoladeletter kesbeke
badslippers kesbeke
kesbeke

Powered by Kesbeke

De basis van de pickle boats zijn natuurlijk smaakvolle augurken. Laten de augurken van Kesbeke onmisbaar zijn in de keuken! De bekende grote augurken worden ingelegd op zoet zure azijn volgens oud familie recept. Lekker zoetzuur op de specifieke zoete Kesbeke-smaak! Verwerk de augurken en andere producten van Kesbeke in je favoriete recepten.

3 Curry's Jar

Curry in a hurry

Tijdens de eerste editie van Bite of Amsterdam stonden we met de Eatertainment Cooking School flavoured by Verstegen in het teken van curry! In onze Kookschool konden bezoekers hun eigen smaakvolle curry maken. Tijdens één van de 14 kookworkshops maakten ze een eigen curry pasta van verse kruiden en gedroogde kruiden van Verstegen. Hier kon je kiezen voor de zachte gele curry, milde vindaloo curry of spicy korma curry.