Steak Tartare
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Steak tartare

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd de biefstuk heel fijn. Meng het fijngesneden vlees met de helft van de mosterd, zout en peper. Plaats steekringen (Ø 9 cm) in het midden op twee borden en verdeel de biefstuk over de ringen. Druk goed aan. Haal de steekringen er voorzichtig af.
2
Laat de kapperappeltjes uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kapperappeltjes in 4 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
3
Snijd het stokbrood in plakjes en rooster goudbruin in dezelfde koekenpan.
4
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in langwerpige reepjes. Snijd de augurk fijn. Breek de eieren en bewaar de eidooiers in één helft van de eierschaal. Plaats in het midden van de steak tartaar.
5
Leg de waterkers om de steak tartare heen. Verdeel de kaperappeltjes, appel en augurk over het gerecht. Garneer met de tuinkers. Maak het bord af door met de overige mosterd strepen te trekken over het bord. Verdeel het grove zeezout over het geheel en serveer met het geroosterde brood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Cuisine
Mediterraans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via