Deze simpele klassieker is een plaatje om naar te kijken! Het gerecht bevat verschillende texturen en smaakcombinaties van zoet, zuur en zout. De gebakken kapperappeltjes zorgen voor een lekkere umami smaak. Ideaal als lunch of voorgerecht.
Steak tartare is een rauw vleesgerecht, gemaakt van fijngehakte rauwe biefstuk en gemengd met kruiden, specerijen en andere ingrediënten zoals mosterd, kappertjes en ui. Het wordt vaak geserveerd met brood en frietjes.
Voor steak tartare wordt meestal rundvlees gebruikt, vaak van de magerste delen van het rund, zoals de ossenhaas of het staartstuk. Het is belangrijk dat het vlees zeer vers en van hoge kwaliteit is en goed gekoeld bewaard wordt.
Bij steak tartare past over het algemeen een lichtere rode wijn of een frisse witte wijn, zoals bijvoorbeeld een Pinot Noir, Beaujolais, Cabernet Franc of Sauvignon Blanc. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke smaak en de specifieke ingrediënten en bereidingswijze van het gerecht.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment