Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ravigottesaus

Zelf ravigottesaus maken? Met dit recept Is het een fluitje van een cent! Het fijne van het recept is dat je er helemaal geen gekke dingen of veel ingrediënten voor nodig hebt. In een handomdraai  heb jij jouw zelfgemaakte ravigottesaus al klaar en kun je ervan genieten in combinatie met kibbeling of een ander lekker gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept ravigottesaus

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de kappertjes en augurk zo fijn mogelijk. Pel en snipper de sjalot. Pluk de peterselie van de takjes en hak fijn. Snijd de bieslook in fijne ringen. Voeg samen in een kom.
2
Voeg de gedroogde dragon, mayonaise, zure room en mosterd toe en meng alle ingrediënten door elkaar. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Heerlijke saus voor bij de kibbeling

Deze zelfgemaakte ravigottesaus is heerlijk bij zelfgemaakte kibbeling! Haal een visje in huis en ga aan de slag met zelfgemaakte kibbeling. Verrukkelijk voor bij de borrel!

Tip: wil je de saus dunner maken? Gebruik dan een klein beetje vocht van de augurken.

Ravigottesaus verwerken in gerechten

Ravigottesaus is een bekende saus in combinatie met kibbeling. Maar wist je dat het bijvoorbeeld ook heel lekker is in een salade? De ravigottesaus die wij hier kennen is een variant op de van oorsprong Franse ‘sauce ravigote’. Deze saus wordt gemaakt op basis van olie en azijn, terwijl de Nederlandse versie gemaakt wordt op basis van mayonaise. Hierdoor lijkt de ravigottesaus die wij hier eten meer op remouladesaus. Maar dat maakt ‘m niet minder lekker!

Wat is ravigottesaus?

Ravigottesaus is een koude saus op basis van mayonaise en zure room, op smaak gebracht met kruiden zoals dragon, peterselie, bieslook en kappertjes. Het wordt vaak geserveerd als dipsaus bij visgerechten en als dressing bij salades.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via