Zelf ravigottesaus maken? Met dit recept Is het een fluitje van een cent! Het fijne van het recept is dat je er helemaal geen gekke dingen of veel ingrediënten voor nodig hebt. In een handomdraai heb jij jouw zelfgemaakte ravigottesaus al klaar en kun je ervan genieten in combinatie met kibbeling of een ander lekker gerecht.
Deze zelfgemaakte ravigottesaus is heerlijk bij zelfgemaakte kibbeling! Haal een visje in huis en ga aan de slag met zelfgemaakte kibbeling. Verrukkelijk voor bij de borrel!
Tip: wil je de saus dunner maken? Gebruik dan een klein beetje vocht van de augurken.
Ravigottesaus is een bekende saus in combinatie met kibbeling. Maar wist je dat het bijvoorbeeld ook heel lekker is in een salade? De ravigottesaus die wij hier kennen is een variant op de van oorsprong Franse ‘sauce ravigote’. Deze saus wordt gemaakt op basis van olie en azijn, terwijl de Nederlandse versie gemaakt wordt op basis van mayonaise. Hierdoor lijkt de ravigottesaus die wij hier eten meer op remouladesaus. Maar dat maakt ‘m niet minder lekker!
Ravigottesaus is een koude saus op basis van mayonaise en zure room, op smaak gebracht met kruiden zoals dragon, peterselie, bieslook en kappertjes. Het wordt vaak geserveerd als dipsaus bij visgerechten en als dressing bij salades.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment