Aardbeien bavarois is hét perfecte toetje voor de zomerse dagen. Lekker zoet dankzij de aardbeien, romig en luchtig dankzij de slagroom en fris dankzij het vleugje citroen. Tip: maak de aardbeien bavarois de avond van tevoren, zo geniet je gelijk van dit heerlijke toetje na een uitgebreid diner.
Tip: zijn er geen verse aardbeien? Je kan dit recept ook maken met diepvries aardbeien. Voor de garnering is het wel het lekkerste om verse aardbeien te gebruiken, maar je kan ook kiezen voor ander rood fruit.
Bewaartip: je kan de aardbeien bavarois 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Hierdoor is het dus ook zeker geschikt om 1 dag van tevoren te bereiden. Je kan de aardbeien bavarois ook invriezen en 2 tot 3 maanden bewaren. Let er wel op dat de structuur iets zachter wordt tijdens het ontdooingsproces.
Heb jij al eens een bavarois op? Dit is een luchtig en puddingachtig dessert en afkomstig uit Frankrijk. Het wordt op basis van slagroom, gelatine en een puree van fruit, vaak aardbei, gemaakt. Bavarois wordt gebruikt als vulling voor een taart, maar je kan het ook los als dessert serveren! Het geheim van een goede bavarois zit hem in de luchtigheid. Door de slagroom stijf te kloppen en voorzichting te mengen met het andere mengsel zoals de aardbeienpuree krijg je een luchtig resultaat.
Kan je geen genoeg krijgen van Franse toetjes? Dat begrijpen we, want je hebt erg veel lekkere desserts uit deze keuken! Ga naast de aardbeien bavarois eens aan de slag met een kersenclafoutis. Wij serveren dit goddelijke gebakje met een bolletje vanille-ijs. Tip: serveer de kersenclafoutis wanneer deze nog warm is, dan smelt het vanille-ijs lekker over de taart. Of pak uit en ga voor deze crème brûlée cake, waarbij we het klassieke toetje omtoveren tot een spectaculaire taart.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment