Deze klassieke Franse clafoutis met kersen is een heerlijk luchtig dessert dat warm uit de oven het allerlekkerst is. De zoetzure kersen combineren perfect met het zachte beslag en een bol vanille-ijs maakt het helemaal af. Een feestelijk nagerecht om te serveren!
Het kersenseizoen is begonnen! Een goede reden om aan de slag te gaan met lekkere recepten met kersen. De exacte startdatum van het seizoen is afhankelijk van de weersomstandigheden, want kersen houden helemaal niet van regen. Meestal begint het halfverwege juni en loopt het tot eind augustus waardoor het echt zomerfruit is. Wil je de lekkerste kersen kopen? Let er goed op dat de steeltjes nog aan de vrucht zitten. Verder moeten ze eetrijp zijn en is het goed als je ze glanzed koopt, zonder beschadigingen. Kersen zijn namelijk kwetsbaar!
Heb je een bakje kersen gescoord bij de supermarkt of bij een fruitkraam op de markt? Kersen zijn drie tot vijf dagen goed in de koelkast. De smaak gaat wel achteruit wanneer je ze koel bewaart. Bewaar je ze buiten de koelkast? Dan zijn ze één tot twee dagen houdbaar. Heb je kersen die op moeten? Verwerk ze dan eens in een lekker bakrecept of dessert! Denk aan deze kersenclafoutis met vanille-ijs, een heerlijk zoet dessert dat je na 10 minuten al in de oven schuift. Of wat dacht je van deze smeuïge brownie van pure chocolade met amandelen en kersen? Supermakkelijk om te maken en hier ga je zeker van genieten.
Liever iets fris maken met kersen? Ga voor witte chocolade-kersenijs. Dit makkelijke recept maak je met maar 4 ingrediënten. Ook lekker: kwarktaart met zomerfruit. De frisse kwarktaart toppen we af met rode bessen, pruimen én kersen. Heb je ook wat bananen over? Maak dan een bananenbrood en verwerk daar kersen en pure chocolade in voor een verrassende twist.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment