Crème Brûlée Cake 3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crème brûlée cake

Luchtige cake met een romige banketbakkersroom, inclusief krokant gekaramelliseerd suikerlaagje. Dit klinkt toch onweerstaanbaar lekker? Deze crème brûlée cake heeft het beste van een klassieke crème brûlée. Afgetopt met verse aardbeien, blauwe bessen en frambozen én kleurrijke eetbare bloemen ziet deze taart eruit als een feestje. En dát terwijl het heel eenvoudig te maken is!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Crème brûlée cake

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet een ronde bakvorm (ca. 20 cm) in met 10 gr ongezouten roomboter en bekleed de bodem met bakpapier.
2
Smelt de overige ongezouten roomboter op laag vuur en laat iets afkoelen. Klop in een kom de eieren met de witte basterdsuiker en het vanille-extract luchtig. Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven het eimengsel en spatel voorzichtig door. Voeg de gesmolten ongezouten roomboter toe en meng tot een glad beslag.
3
Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad. Bak de cake in ca. 45 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat volledig afkoelen.
4
Bereid ondertussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Laat opstijven in de koelkast.
5
Verdeel de banketbakkersroom over de bovenkant van de afgekoelde cake. Bestrooi gelijkmatig met kristalsuiker. Brand de suikerlaag met een keukenbrander tot deze goudbruin en krokant is.
6
Garneer de cake met aardbeien, frambozen, blauwe bessen en eetbare bloemen. Serveer direct.

Heerlijke recepten met een gekaramelliseerd laagje suiker

Er is niets zo lekker als crème brûlée! Zo’n Frans dessert met een romige custardbasis, afgetopt met een knapperige, gekaramelliseerde suikerlaag. De klassieke crème brûlée is altijd een goed idee om het diner mee af te sluiten, maar is er veel meer mogelijk dan je denkt. Zo is de crème brûlée cake een heel goed alternatief wanneer je sneller iets lekkers op tafel wilt zetten. De cake is lekker luchtig en we toppen ‘m af met een romige banketbakkersroom, die we karamelliseren. De cake krijgt een frisse touch door het af te toppen met vers fruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Voeg daar kleurrijke bloemen aan toe en het feestje is compleet!

Liever niet één grote cake maken? Ga dan voor crème brûlée cupcakes! De naturel cupcakes besmeren we met banketbakkersroom, dippen we in rietsuiker en vervolgens branden we het laagje suiker voor de knapperige topping. Lekker makkelijk en ontzettend smaakvol. Of wat dacht je van deze goddelijke crème brûlée donuts? De zachte en luchtige donuts met een romige custard vulling en knapperige suikerlaag zijn zeker het proberen waard.

Juist dol op de klassieke crème brûlée, maar wil je er eens een twist aan geven? Deze chai pumpkin crème brûlée is heerlijk! Door de toevoeging van de kruidige chai wordt de smaak warmer en de pompoen geeft het een romige touch. Of wat dacht je van een speculoos crème brûlée? Met slechts 6 ingrediënten tover je dit toetje al op tafel. Zeker ook het proberen waard is crema catalana, de Spaanse variant van de crème brûlée. Dit recept is lekker fris door de basis van citroen en sinaasappel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via