Luchtige cake met een romige banketbakkersroom, inclusief krokant gekaramelliseerd suikerlaagje. Dit klinkt toch onweerstaanbaar lekker? Deze crème brûlée cake heeft het beste van een klassieke crème brûlée. Afgetopt met verse aardbeien, blauwe bessen en frambozen én kleurrijke eetbare bloemen ziet deze taart eruit als een feestje. En dát terwijl het heel eenvoudig te maken is!
Er is niets zo lekker als crème brûlée! Zo’n Frans dessert met een romige custardbasis, afgetopt met een knapperige, gekaramelliseerde suikerlaag. De klassieke crème brûlée is altijd een goed idee om het diner mee af te sluiten, maar is er veel meer mogelijk dan je denkt. Zo is de crème brûlée cake een heel goed alternatief wanneer je sneller iets lekkers op tafel wilt zetten. De cake is lekker luchtig en we toppen ‘m af met een romige banketbakkersroom, die we karamelliseren. De cake krijgt een frisse touch door het af te toppen met vers fruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Voeg daar kleurrijke bloemen aan toe en het feestje is compleet!
Liever niet één grote cake maken? Ga dan voor crème brûlée cupcakes! De naturel cupcakes besmeren we met banketbakkersroom, dippen we in rietsuiker en vervolgens branden we het laagje suiker voor de knapperige topping. Lekker makkelijk en ontzettend smaakvol. Of wat dacht je van deze goddelijke crème brûlée donuts? De zachte en luchtige donuts met een romige custard vulling en knapperige suikerlaag zijn zeker het proberen waard.
Juist dol op de klassieke crème brûlée, maar wil je er eens een twist aan geven? Deze chai pumpkin crème brûlée is heerlijk! Door de toevoeging van de kruidige chai wordt de smaak warmer en de pompoen geeft het een romige touch. Of wat dacht je van een speculoos crème brûlée? Met slechts 6 ingrediënten tover je dit toetje al op tafel. Zeker ook het proberen waard is crema catalana, de Spaanse variant van de crème brûlée. Dit recept is lekker fris door de basis van citroen en sinaasappel.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment