Print opties

Sluiten

Aardbeien bavarois

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 20min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Pureer 250 gr aardbeien met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de suiker en het citroensap toe en roer door.
2
Verwarm een paar eetlepels van de aardbeienpuree in een steelpan (niet koken). Knijp de gelatine uit en los al roerend op in het warme mengsel. Roer dit door de overige aardbeienpuree. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
3
Klop ondertussen de slagroom met het vanille-extract tot zachte pieken. Spatel de afgekoelde aardbeienpuree voorzichtig door de slagroom tot een luchtig mengsel.
4
Pureer 200 gr aardbeien tot een gladde saus en verdeel over de bodem van de glazen. Verdeel de bavarois over de glazen en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
5
Snijd de overige aardbeien doormidden. Garneer de aardbeien bavarois glazen met de aardbeien en munttakjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.