Acai smoothie bowl met swirls
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Açai smoothie bowl met swirls

Bij het zien van deze bowl droom je misschien weg naar een vakantie in Bali waar ze de mooiste smoothiebowls serveren. Maar wat ze in Bali kunnen, kan jij ook! Dus ga lekker zelf aan de slag met dit recept voor een açai smoothie bowl. Voor de extra wow-factor laten we je ook zien hoe je die mooie swirls in je bowl kunt maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept açai smoothie bowl met swirls

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de bananen in plakjes en houd een paar plakjes achter voor de garnering. Doe de overige bananenplakjes, bevroren bosvruchten, melk en het açai poeder in een blender. Mix alles tot een gladde smoothie. Verdeel de smoothie over de kommen.
2
Meng de helft van de yoghurt met de butterfly pea kleurpoeder. Je kunt hier ook andere poeders voor gebruiken, bijvoorbeeld blauwe spirulina. Doe dit mengsel in een spuitflesje. Doe in een ander flesje de resterende yoghurt. Je kunt ook theelepels gebruiken.
3
Maak met de flesjes horizontale lijnen in de smoothiebowl. Heb je geen spuitflesjes? Probeer dan met een theelepeltje rechte lijntjes yoghurt in de bowls te maken. Neem vervolgens een satéprikker en beweeg deze in verticale bewegingen door de yoghurt lijnen. Ga van boven naar onder en vervolgens van onder naar boven (zie foto’s onderaan de pagina).
acai smoothie bowl met swirls
acai smoothie bowl met swirls
Acai smoothie bowl met swirls
acai smoothie bowl met swirls

Wat is acai precies?

Acai is dé wonderbes uit de Amazone. De mensen die daar wonen gebruiken deze bes al eeuwenlang als voedingsbron. Acai bessen zijn echte powerfruits. Acai poeder en bessen zitten boordevol vitaminen, mineralen, proteïnen en nog veel meer dat goed is voor je lichaam.

Wat is een acai bowl en wat zit erin?

De acai bowl is momenteel één van de bekendste smoothiebowls. Het wordt gemaakt van melk in combinatie met acaipoeder of acaibessen. Daarnaast kun je het compleet maken met jouw favoriete fruit, havermout, superfoods, nootjes en ga zo maar door.

Meer gezonde recepten

Met de gezonde recepten kun je ultiem genieten van de lekkerste recepten voor tijdens het ontbijt, de lunch en het avondeten. Bekijk de pagina en laat je inspireren!

Butterfly pea poeder is verkrijgbaar bij meerdere webshops!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via