In samenwerking met:
BBQ pizza met nectarines
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

BBQ pizza met nectarines

De tijd van buiten eten is aangebroken! Hoe leuk is het om jouw pizza te bereiden op de barbecue? Met dit recept maak je in een mum van tijd een heerlijke, smaakvolle pizza met nectarine, mozzarella, serranoham en rucola. Steek snel de barbecue aan, want dit wil je proeven!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bbq pizza met nectarines

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Steek de BBQ aan. Schil en halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd in parten.
2
Verdeel de ricotta en Italiaanse kruiden over de pizzabodem tot 1 cm van de rand. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de pizzabodems 6 min. op de pizzasteen op de BBQ.
3
Leg na 3 min. de nectarines apart op de BBQ en gril 3 min. Halveer ondertussen de mozzarellabolletjes.
4
Verdeel de serranoham, nectarine, mozzarella en rucola over de pizzabodems.

Tip: als je geen barbecue hebt, bereid de pizza dan 10 minuten in de oven op 200°C.

Pizza van de barbecue

Het bereiden van pizza’s op de barbecue is een heerlijke en leuke manier om van dit populaire gerecht te genieten. Met de juiste techniek en een paar eenvoudige tips kun je smaakvolle en knapperige pizza’s op de BBQ maken, zoals in dit recept van DekaMarkt.

Om te beginnen, is het belangrijk om een goede pizzasteen of pizzaplaat te gebruiken op je barbecue. Deze zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en helpt bij het creëren van die kenmerkende knapperige korst. Verwarm de barbecue voor op een hoge temperatuur, idealiter tussen de 200 en 250 graden Celsius.

Het deeg voor de pizza kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Zorg ervoor dat het deeg goed is uitgerold en dun genoeg is, zodat het gelijkmatig kan garen op de barbecue. Beleg de pizza’s met je favoriete ingrediënten. Klassieke opties zijn tomatensaus, mozzarella, champignons, paprika, ui en olijven. Maar je kunt ook experimenteren met andere smaakvolle toppings zoals rucola, prosciutto, geitenkaas of gegrilde groenten.

Plaats de pizza’s voorzichtig op de pizzasteen of pizzaplaat op de barbecue en sluit de deksel (als dit mogelijk is). Bak de pizza’s gedurende ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue en de dikte van het deeg. Houd de pizza’s goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.

Zodra de pizza’s goudbruin en knapperig zijn, haal je ze van de barbecue. Laat ze een paar minuten rusten voordat je ze aansnijdt om te voorkomen dat de toppings eraf glijden. Serveer de heerlijke, zelfgemaakte BBQ-pizza’s direct en geniet van de heerlijke smaken en texturen.

Serveer er een lekkere salade of ander bijgerecht bij, en jouw barbecue maaltijd is compleet! Een voorbeeld van een heerlijke, zomerse salade is deze vijgensalade met feta en frambozen. Lekker kleurrijk en vol van smaak!

Wil je meer inspiratie voor zelf pizza’s maken? Bekijk dan hier meer pizza recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via