Vijgensalade met feta en framboos
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vijgensalade met feta en frambozen

Wat een feestje om naar te kijken! Deze vijgensalade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook erg lekker. De aardse smaak van de vijg in combinatie met de zachte feta en het frisse van de framboos is een heerlijke traktatie, perfect met zonnig weer.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vijgensalade met feta en frambozen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Hak de helft van de hazelnoten grof. Laat de overige helft heel. Rooster de hazelnoten in een pan zonder olie. Bak tot ze een kleurtje krijgen en beginnen te geuren. Laat afkoelen op een bord.
2
Schil de wortel en snijd over de lengte in slierten met een dunschiller. Halveer vervolgens de repen met een mes in de lengte.
3
Rangschik de rucola op een diep bord. Snijd de vijgen in partjes en verdeel over de rucola. Schik de wortelslierten in roosjes en garneer met frambozen. Verkruimel de feta boven de salade. Strooi de hazelnoten over de salade.
4
Meng voor de dressing de olijfolie met de witte wijnazijn in een kommetje en voeg eventueel peper en zout toe. Breng de salade naar wens op smaak met de dressing.
Luccarelli_puglia_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij vijgen: Negroamaro

Bij deze vijgensalade gaan we natuurlijk een heerlijk zomerse wijn drinken. Dit schreeuwt om een mooie rosé. Mijn tip is dan ook de Luccarelli Puglia Rosato. Een heerlijke en zachte rosé gemaakt van de Negroamaro druif. De wijn barst van het elegante rode fruit als bosaardbei en rijpe framboos. Sappig en rond qua smaak, maar zeker met voldoende frisheid. Dit is onze tip voor de zomer. Met code EATFREE gratis bezorgd via Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?