pasta met bimi en burrata

Eiwitrijke recepten

Kip Pilav

Eiwitten zijn onmisbaar voor ons lichaam. Zo bevat het aminozuren, welke nodig zijn voor onder andere de opbouw van cellen in het lichaam. Daarnaast kan een eetpatroon met veel eiwitten helpen om op gewicht te blijven, doordat eiwitten goed verzadigen en het een belangrijke factor is om het spierweefsel in stand te houden. Redenen genoeg dus om vaker gerechten met genoeg eiwit te eten. En dat is niet moeilijk, want er zijn genoeg plantaardige en dierlijke producten die eiwit bevatten. Denk bijvoorbeeld aan brood, peulvruchten, noten, vlees, vis en kaas. Om je te inspireren met eiwitrijke gerechten hebben wij in dit artikel meerdere eiwitrijke recepten voor je op een rijtje gezet.

 

 

Eiwitrijke lunch recepten

Wist je dat het heel eenvoudig is om een eiwitrijke lunch te maken? Met onze recepten voor lunch met veel eiwitten helpen we je een handje op weg. Dit broodje gado gado is een heerlijk voorbeeld van een eiwitrijke lunch. De recepten zijn ook ideaal als je aan sport doet, zoals fitness. Bij deze sport helpen eiwitrijke lunches namelijk je spieropbouw.

Eiwitrijk avondeten

Wil je eiwitrijk avondeten? Ook dat is heel eenvoudig. Zo voeg je vaak vlees of vis toe aan een eiwitrijk diner. Deze kip pilav is daar een goed voorbeeld van. Eet je liever vegetarisch? Dan kan je  tofu, sojareepjes of peulvruchten aan je avondeten toevoegen. Op die manier krijg je genoeg eiwitten binnen bij de avondmaaltijd. Er zijn dus genoeg opties voor een gevarieerd, eiwitrijke maaltijd. Bekijk onze eiwitrijke recepten eens en laat je inspireren!

Eiwitverrijkt dieet recepten

Wanneer je ziek bent of herstelt van een operatie wordt vaak aangeraden om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. In dat geval volg je vaak een eiwit verrijkt dieet. Aan pastagerechten kan je veel eiwitten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan kip, zalm of peulvruchten. Deze pasta met vegetarische bolognese is een goed voorbeeld van een eiwitrijk recept voor in je dieet. Of bekijk de eiwitrijke recepten hieronder eens.

traybake

Recepten voor fitness & spieropbouw

Zoals gezegd zijn eiwitten goed voor de spieropbouw na het sporten. Zo zijn eiwitten belangrijk voor de spiergroei en spierherstel. Dierlijke eiwitten, zoals vlees en vis, dragen daaraan bij, maar plantaardige eiwitten dragen ook bij aan de spieropbouw. Onder plantaardige eiwitten vallen:

  • Zaden en noten
  • Volkorenproducten
  • Soja, tempeh, tofu
  • Eiwitshake van erwteneiwit, rijst of soja
  • Sojamelk

Een voorbeeld van een eiwitrijk recept is deze traybake met vegetarische kipstuckjes. Verder hebben we hieronder een aantal recepten opgesomd die handig zijn als je veel aan fitness doet en maaltijden wil eten die goed zijn voor de spieropbouw. Daarnaast stellen wij dagelijks een nieuwe maaltijd voor op onze Wat eten we vandaag pagina. In deze maaltijden zitten al veel eiwitten verwerkt, maar als je meer eiwitten wil toevoegen kan je eens denken aan bovenstaande dierlijke of plantaardige eiwitten. Dat is nog eens makkelijk!

Bekijk hier de wat eten we pagina en laat je inspireren!

Maaltijden met veel proteïne

Proteïnerijk eten is niet ingewikkeld. In deze maaltijden kan je verschillende soorten vlees, vis of kaas verwerken. Maar als je liever vegetarisch eet, zijn daar ook genoeg proteïne opties van. Peulvruchten zijn bijvoorbeeld echte proteïnebommetjes. In deze wrap met onder andere paprika, zwarte bonen en guacamole krijg je genoeg proteïne binnen in één maaltijd. Lekker als avondeten, maar ook als lunch. Wil je meer receptinspiratie voor maaltijden met proteïne? Kijk dan snel naar de recepten hieronder!

nutella freakshake

Eiwitrijk toetje

Ook zo dol op toetjes? Dan hebben wij goed nieuws voor je: ook toetjes kan je eiwitrijk maken. Zo hebben wij een eiwitrijk recept voor een Nutella freakshake. Hieronder zie je het recept voor dit toetje boordevol proteïnes!