In samenwerking met:
Cannoli met Lotus Biscoff
Niveau
Gevorderd
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cannoli met speculoos

Haal het zonnetje in huis en maak heerlijke, Italiaanse Cannoli. Met een vulling van ricotta, speculoos pasta en speculoos crumble verras jij je gasten met een smakelijke lekkernij voor bij de koffie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cannoli met speculoos

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
3u 0min
Kookmodus

Bereiding cannoli

1
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de boter met 3/5 van de poedersuiker met een mixer tot een luchtig beslag. Voeg de witte wijn, vanillesuiker en een snufje zout toe en meng dit goed door.
2
Roer de helft van de bloem door het beslag en meng goed door. Voeg de overige bloem toe en kneed dit met de handen tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt rusten op een donkere plek voor 2 uur.
3
Bak ondertussen de pistachenoten 20 min. af in de oven.
4
Verwarm een friteuse tot 180°C graden en vet de cannoli vormen in met olijfolie. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm. Steek met een uitsteekvorm cirkels uit het deeg. Vouw deze om de cannoli vorm.
5
Bestrijk de uiteinden met eiwit en druk aan, zodat deze aan elkaar blijven plakken. Bak de cannoli (inclusief vorm) in ongeveer 2 min. goudbruin.
6
Haal de vormen uit de friteuse en laat de cannoli uitlekken. Leg deze circa 3 min. in de vriezer om af te koelen. Verwijder de vormen uit de cannoli en herhaal de stappen tot het deeg op is.

Bereiding vulling

1
Mix de ricotta met de overige poedersuiker tot een luchtig geheel. Voeg daarna 70 gr van de speculoos pasta in twee delen toe en roer door de crème. Stop de vulling in een spuitzak en leg deze klaar voor gebruik.
2
Hak de geroosterde pistachenootjes en de speculoos koekjes fijn en mix deze door elkaar.
3
Smelt intussen de overgebleven speculoos pasta au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de speculoos pasta gesmolten is.
4
Spuit de crème in de cannoli. Top deze af met dunne lijntjes gesmolten speculoos pasta. Garneer dit geheel met het crumble mengsel.

Waar komt een cannoli vandaan?

Cannoli is een typisch Italiaans dessert en komt oorspronkelijk uit de Siciliaanse keuken. Wanneer je struint door de straten van Sicilië, vind je overal deze heerlijke, krokante gebakjes. Hier maken ze maar al te graag cannoli met een luchtige ricottacrème, maar je kunt het ook vullen met pistache- en citroencrème. Het is niet het meest eenvoudige recept, maar zeker de moeite waard om te proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via