Romige frambozen mimosa met grapefruit en tijm
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Romige frambozen mimosa met grapefruit en tijm

Wil je tijdens oud & nieuw een bijzonder drankje serveren? Zet dan deze frambozen mimosa op tafel! Een heerlijke combinatie van de friszure frambozen met de romige yoghurt en de fruitige bubbels van de prosecco.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechtjes en drankjes van onze spetterende oud & nieuw tafel voor een complete borrel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept romige frambozen mimosa met grapefruit en tijm

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Voeg de frambozen en yoghurt toe aan een blender en puls tot een glad mengsel. Schep in een champagneglas.
2
Schenk de prosecco en grapefruitsap op het frambozenmengsel. Snijd dunne plakken van de grapefruit. Snijd in parten en zet op de rand van het glas. Garneer met tijm.
3
Serveer met andere drankjes en hapjes van de oud & nieuw tafel.

Wat is een mimosa?

Een mimosa is een cocktail die traditioneel bestaat uit gelijke delen sinaasappelsap en mousserende wijn, meestal champagne. Het wordt vaak geserveerd tijdens brunch of bij feestelijke gelegenheden.

Waar komt het mimosa drankje vandaan?

De oorsprong van de mimosa cocktail is niet helemaal duidelijk, maar het wordt verondersteld te zijn ontstaan in Parijs in de jaren 1920. Het werd al snel populair als een brunchdrankje in de Verenigde Staten en is sindsdien een populaire cocktail gebleven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via