Thuis uit eten: maak je eigen thuis restaurant
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kaasplank

De kaasplank is nu echt een dessert om zelf samen te stellen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de kaasjes van mild naar pittig gegeten worden. Zo heeft geitenkaas een frisse smaak en is deze kaas perfect om je kaasplank mee te starten. Als afsluiter kiezen wij voor een kaas met een krachtige smaak, een blauwaderkaas. Alles gecombineerd met diverse fruitsoorten, noten en brood.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kaasplank

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Haal de kazen 30 tot 60 minuten van tevoren uit de koelkast.
2
Snijd de kazen elk in 4 gelijke stukken. Snijd de peer en vijg in partjes en schep met een meloenboor bolletjes uit de appel. Snijd het notenbrood in stukken en het vijgenbrood in plakjes.
3
Leg de kazen van mild naar pittig op het plankje, waarbij de mildste kaas links ligt en de pittigste kaas rechts. Je begint met de geitenkaas, gevolgd door Le Marcaire, Chaumes, Morbier en als laatste Bleu d'Arvergne.
4
Verdeel de broodsoorten, appel, vijg en peer over 4 stenen serveerplankjes. Garneer met de walnoten mix, een takje rode besjes en een dessertlepel met appelstroop.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten
  • Soja
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?