De kaasplank is nu echt een dessert om zelf samen te stellen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de kaasjes van mild naar pittig gegeten worden. Zo heeft geitenkaas een frisse smaak en is deze kaas perfect om je kaasplank mee te starten. Als afsluiter kiezen wij voor een kaas met een krachtige smaak, een blauwaderkaas. Alles gecombineerd met diverse fruitsoorten, noten en brood.
Tip van Mr. & Mrs. Napkin! Maak het geheel af door met een krijtstift de namen van de kazen op de serveerplank te schrijven.
Bij een kaasplankje passen zowel rode als witte wijnen, maar het hangt af van de soort kaas. Over het algemeen passen lichte, fruitige rode wijnen zoals Pinot Noir goed bij jonge, zachte kazen, terwijl vollere, kruidigere rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon passen bij harde, rijpe kazen. Bij witte wijnen kunnen frisse, droge witte wijnen zoals Sauvignon Blanc en Chardonnay passen bij zachte kazen, terwijl vollere, rijkere witte wijnen zoals Viognier en Riesling passen bij harde, pittige kazen.
Er zijn veel verschillende soorten kazen die je op een kaasplankje kunt doen, afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeur. Hier zijn enkele suggesties:
Dit zijn slechts enkele suggesties, er zijn nog veel meer soorten kazen die je op een kaasplankje kunt doen. Het is ook leuk om te variëren met verschillende soorten kazen en te experimenteren met smaken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment