In samenwerking met:
kaasboard
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Luxe kaasplank

Cheese lovers opgelet! Deze luxe kaasplank gevuld met 4 heerlijke kazen én allerlei andere lekkernijen wil je proeven. Een heerlijke borrelplank die je het hele jaar door kan serveren. Heerlijk voor de feestdagen, voor een verjaardag of tijdens een borrel. Haal de kazen in huis en ervaar het zelf!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept luxe kaasplank

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Neem een grote borrelplank. Zet de Tête de Moine AOP op de kaaskruller om er krullen mee te maken. Snijd blokjes van de Appenzeller® en de Emmentaler AOP. Verdeel deze over de plank.
2
Snijd de Bettine No3 doormidden en leg de helft op de plank. Leg de salamiplakjes en prosciutto op de plank en vul aan met 1/3 van de nootjes en de druiven. Vul de plank verder met het vijgenbrood, het dadelbrood en crackers.
3
Serveer de olijven en de rest van de nootjes in losse bakjes naast de plank. Doe de tomatentapenade en de vijgenjam in kleine bakjes en zet deze op de plank.
4
Snijd de dadels voorzichtig in de lengte door, maar laat ze nog wel aan elkaar zitten. Vul de dadels met de overige Bettine No3 en serveer bij de plank.

 

Tip: de kazen zijn te koop bij de kaasspeciaalzaak of groothandel.

Tip: de dadels kun je naast de Bettine No3 ook vullen met andere kazen die je lekker vindt, bijvoorbeeld de Appenzeller.

Borrelen, wij houden ervan!

Gezellig borrelen is een tijdloze traditie die vrienden en familie samenbrengt in een ontspannen sfeer. Het is een moment van samenzijn waarbij de stress van de dag plaatsmaakt voor lachende gezichten, levendige gesprekken en smakelijke borrelhapjes. De variëteit aan borrelhapjes speelt een centrale rol in deze sociale bijeenkomsten, en ze voegen een extra dimensie toe aan de gezelligheid.

Van klassieke kaasblokjes en olijven tot meer verfijnde charcuterieplanken en bruschetta’s, de keuze aan lekkere recepten voor bij de borrel is eindeloos. Het is een gelegenheid om te experimenteren met smaken en texturen, waarbij iedereen zijn eigen favorieten kan ontdekken. Mini-quiches, gehaktballetjes, gevulde champignons en bruschetta met tomaat en basilicum zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Ben je een echte kaasliefhebber? Dan mag een heerlijke kaasplank zoals deze natuurlijk niet ontbreken! Ook lekker: een kaasplankje met zelfgemaakte vijgenchutney. Of kies voor een kaasplankje met gekarameliseerde noten.

Wat borrelen zo bijzonder maakt, is de informele setting waarin mensen samen genieten van kleine lekkernijen en een goed glas wijn of een verfrissend drankje. De diversiteit aan hapjes zorgt ervoor dat er voor elk wat wils is, van hartig tot zoet, van licht tot hartig.

De kunst van gezellig borrelen ligt niet alleen in de smaken, maar ook in het delen van deze culinaire ontdekkingen met anderen. Het is een gelegenheid om te ontspannen, te genieten en de banden met dierbaren te versterken, en dat alles terwijl men zich tegoed doet aan heerlijke borrelhapjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Mosterd
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via