Luchtige American pancakes met rood fruit
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Luchtige American pancakes met rood fruit

Deze luchtige American pancakes met rood fruit zijn een echte traktatie! De pannenkoekjes zijn lekker dik en luchtig door de combinatie van zelfrijzend bakmeel, baking soda en karnemelk. De baking soda reageert op het zuur in de karnemelk waardoor je een dikke, fluffy pancake krijgt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept luchtige american pancakes met rood fruit

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Meng het ei, de karnemelk en de helft van de zonnebloemolie in een kom. Voeg zelfrijzend bakmeel, zout en suiker toe en meng nogmaals goed. Laat 20 min. staan.
2
Verwarm de resterende zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de baking so-da toe aan het beslag en schep 5/6 van de hüttenkäse erdoorheen.
3
Bak de kleine pannenkoekjes per stuk door telkens 2 el beslag aan de pan toe te voegen. Gebruik eventueel een ingevette steekring om mooie ronde pancakes te maken. Draai de pannenkoekjes om als er kleine belletjes in het beslag ontstaan. Bak de andere kant vervol-gens nog 2 min. Herhaal tot het beslag op is. Bak de pannenkoekjes rustig op middelhoog vuur voor een mooie goudbruine kleur.
4
Halveer de aardbeien en haal de blaadjes munt van de takjes.
5
Leg de pannenkoekjes op een stapel op een bord en serveer met de aardbeien, bramen, munt en honing. Garneer met de overige hüttenkäse.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via