Zoete Sushi Van Pannenkoeken
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Zoete sushi van pannenkoeken

Sushi, maar dan een zoete variant! Rolletjes van pannenkoeken gevuld met fruit, koekjes en allerlei andere zoete ingrediënten zorgen voor een heerlijke verrassing op je bord. Extra leuk: serveer de pannenkoeken sushi met chocoladesaus als dip in plaats van sojasaus.

Bekijk ook deze video op onze Instagram om te zien hoe we het recept maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten pannenkoeken
Ingrediënten chocoladepannenkoek sushi met banaan en pindakaas
Ingrediënten vanillepannenkoek sushi met aardbei en amandel
Ingrediënten kokospannenkoek sushi met ananas en mango
Ingrediënten choco cookies pannenkoek sushi

Recept zoete sushi van pannenkoeken

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
1
Zeef de bloem boven een kom. Voeg hier de melk en eieren aan toe. Mix met een garde tot een glad beslag. Voeg een snufje zout toe en roer door. Verdeel het pannenkoekenbeslag over 4 kommen.
2
Voeg aan één deel van het pannenkoekenbeslag cacoapoeder en vanillesuiker toe. Roer goed door. Verhit wat boter in een koekenpan en bak 2 pannenkoeken. Laat afkoelen en bestrijk met pindakaas.
3
Strooi de nougatine of nootjes over de pindakaas. Leg op beide pannenkoeken een hele banaan, zonder schil, en rol op. Snijd de pannenkoeken in plakjes van ongeveer 2 à 3 cm breed. Garneer de sushi met chocoladesaus en bestrooi met chocoladebolletjes.
4
Voeg de vanillesuiker toe aan één kom pannenkoekenbeslag en roer goed door. Verhit wat boter in een koekenpan en bak 2 pannenkoeken. Laat afkoelen.
5
Bestrijk met de aardbeienjam en strooi er wat amandelschaafsel overheen. Snijd de pannenkoeken in stroken van 2 à 3 cm breed. Halveer de aardbeien en rol iedere strook op met 2 gehalveerde aardbeien. Garneer met blaadjes munt.
6
Voeg een derde van de geraspte kokos toe aan het pannenkoekenbeslag. Verhit wat boter in een koekenpan en bak 2 pannenkoeken. Laat afkoelen.
7
Meng de roomkaas met de overige geraspte kokos. Bestrijk de pannenkoeken met de kokos-roomkaas. Verdeel hier de limoenrasp over en leg de plakjes mango en ananas erbovenop. Rol de pannenkoeken op en snijd plakjes van 2 à 3 cm breed.
8
Verhit wat boter in een koekenpan en bak van het laatste deel beslag 2 pannenkoeken. Laat afkoelen.
9
Haal tweederde van de oreokoekjes van elkaar en schraap de witte vulling eraf. Meng de vulling met de roomkaas. Bestrijk de pannenkoeken met chocopasta. Leg op elke pannenkoek een hele banaan, zonder schil, en rol op. Bestrijk de buitenkant van de pannenkoekrollen met de roomkaas. Verkruimel de koekjes (waar je de vulling af hebt gehaald) en rol hier de pannenkoekrollen doorheen. Snijd de pannenkoekrollen in plakjes van 2 à 3 cm breed. Snijd de overige oreokoekjes doormidden en garneer ieder stukje sushi met een half koekje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Soja
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via