Print opties

Sluiten

Luchtige American pancakes met rood fruit

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Meng het ei, de karnemelk en de helft van de zonnebloemolie in een kom. Voeg zelfrijzend bakmeel, zout en suiker toe en meng nogmaals goed. Laat 20 min. staan.
2
Verwarm de resterende zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de baking so-da toe aan het beslag en schep 5/6 van de hüttenkäse erdoorheen.
3
Bak de kleine pannenkoekjes per stuk door telkens 2 el beslag aan de pan toe te voegen. Gebruik eventueel een ingevette steekring om mooie ronde pancakes te maken. Draai de pannenkoekjes om als er kleine belletjes in het beslag ontstaan. Bak de andere kant vervol-gens nog 2 min. Herhaal tot het beslag op is. Bak de pannenkoekjes rustig op middelhoog vuur voor een mooie goudbruine kleur.
4
Halveer de aardbeien en haal de blaadjes munt van de takjes.
5
Leg de pannenkoekjes op een stapel op een bord en serveer met de aardbeien, bramen, munt en honing. Garneer met de overige hüttenkäse.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.