Ben jij klaar met die ouderwetse pannenkoeken recepten en wil je iets anders proberen? Dan ben je hier aan het juiste adres voor een nieuwe pannenkoek recept! Pannenkoeken kunnen op ieder moment van de dag gegeten worden en ze zijn erg gemakkelijk om zelf te maken. Het leuke hieraan? Je kunt volop variëren met het pannenkoeken beslag om ze helemaal naar smaak te maken. Er zijn veel verschillende soorten pannenkoek recepten, waarvan je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt.
Het is een leuke activiteit om alleen te doen, samen met de kinderen of met je partner. Van bananenpannenkoeken en proteïne pannenkoeken tot de traditionele American pancakes, welke gaan jullie als eerst bakken?
Pannenkoeken zijn kant en klaar in de winkel te kopen, maar zelf pannenkoeken maken is toch wel het lekkerst. Heb je eieren, bloem, melk en zout in huis? Dan heb je alle ingrediënten voor het pannenkoeken recept voor 1 persoon. Ga aan de slag met het pannenkoeken beslag, bak ze en maak af met jouw favoriete toppings. Bijvoorbeeld een hartige pannenkoek met spek. Supersimpel en lekker!
Naast het ouderwetse pannenkoeken recept met poedersuiker en stroop zijn er ook nog een heleboel andere lekkere pannenkoeken. Steel bijvoorbeeld de show met deze pannenkoeken traybake. Deze zoete traybake is een echte eyecatcher en staat al binnen 35 min. op tafel. Bakken en genieten maar!
Wist je dat je gemakkelijk pannenkoeken maakt op basis van bananen? De zoete smaak van de banaan, zorgt voor een ware smaaksensatie op je tong. Je kunt kiezen voor een banaan havermout pannenkoek, banaan ei pannenkoek of een banaan yoghurt pannenkoek om ze wat voller te maken. Maak bijvoorbeeld deze banaan-yoghurt pannenkoekjes met frambozen-blauwe bessenjam. Een echte aanrader en binnen 25 min. al klaar om op te eten. Wist je dat je ook pannenkoeken zonder melk kunt maken, of glutenvrije pannenkoeken? Op die manier kunnen mensen met een allergie toch genieten van overheerlijke pannenkoeken.
Pannenkoeken: wij zijn er dol op! Niet alleen in Nederland zijn pannenkoeken een groot favoriet onder ons, maar ook in Amerika worden ze vaak gegeten. Echter hebben zij wel hun eigen versie op de klassieke pannenkoeken gemaakt. Amerikaanse pannenkoeken bevatten banaan en pindakaas, wat zorgt voor extra proteïne in de pannenkoeken. Die eiwitten zorgen ervoor dat je sneller een verzadigd gevoel hebt. Bijvoorbeeld deze eiwit pannenkoek. Daarnaast zijn ze kleiner en ook dikker. De American pancakes maak je af met zomersfruit, maar je kan er allerlei toppings naar keuze op doen.
Laat de poedersuiker en stroop achterwege en kies voor hartige pannenkoeken! Naast de traditionele, zoete pannenkoeken maak je gemakkelijk pannenkoeken boordevol groenten. Denk bijvoorbeeld aan spinazie pannenkoeken. De basis wordt verrijkt met spinazie en belegd met heerlijke groenten, zoals avocado en tomaat. Of maak eens een Japanse pannenkoek. Deze pannenkoek is gemaakt van bloem, ei en fijngesneden of geraspte kool, zoals de Japanse groentenpannenkoek met geitenyoghurt-chilisaus, welke extra wordt gevuld met groenten en hierdoor is rijkgevuld. Smullen maar!
Ben je dol op pannenkoeken, maar wil je je gerechten graag vegan houden? Ook dan staan er verrukkelijke recepten voor je klaar! Probeer bijvoorbeeld de haverpannenkoeken. Ontzettend lekker, gezond en vegan. Dat wilt toch iedereen? In slechts 15 minuten staat dit ontbijtje op tafel. Of ga je liever voor groentevariant van de pannenkoek? Maak dan de vegan groente pannenkoeken. Deze pannenkoeken zijn gemaakt op basis van kikkererwten en spinazie. Deze pannenkoek varianten zijn weer eens wat anders dan een zoete pannenkoek!
Zijn je eieren op of mag je om medische redenen geen ei eten en heb je toch zin in een pannenkoek? Dan heb je geluk! Er zijn verschillende manieren om een pannenkoek te bakken zonder ei. Voeg bijvoorbeeld bakpoeder toen in plaats van ei. Gebruik hiervoor één theelepel per halve liter melk. Daarnaast is een banaan ook een alternatief voor eieren in een pannenkoek, dit zorgt wel een beetje voor een andere smaak. Een voorbeeld hiervan is de heerlijke boekweit pannenkoek, deze is ook gemaakt zonder ei! Kortom, genoeg manieren om je pannenkoeken zonder ei te maken.
Er zijn verschillende manieren om je pannenkoek net wat gezonder te maken. Je kan namelijk groente toppings gebruiken, denk aan spinazie, champignons of tomaten. Dit is al een stuk gezonder dan poedersuiker en stroop. Toch zin in zoete toppings? Gebruik dan fruit zoals aardbeien of banaan. Een andere manier om je pannenkoek gezonder te maken is door te kiezen voor volkoren- of meergranenmeel, dit bevat meer vezels en is daardoor gezonder.
Deze bananenpannenkoeken zijn het perfecte ontbijt voor een rustige zondagmorgen. Ze zijn makkelijk om te maken, binnen een kwartier heb je al een top ontbijtje klaar. Heb je wat over? Dan kan je het makkelijk als lunch eten. De bananenpannenkoeken top je af met plakjes banaan en wat maple syrup. Geniet ervan!
Het is mogelijk om pannenkoeken enkele dagen te bewaren. Onder andere in de koelkast. Zorg dat de pannenkoeken volledig zijn afgekoeld en bewaar ze in een luchtdicht bakje of in plasticfolie. Op deze manier kunnen ze enkele dagen bewaard blijven. Wil je de pannenkoeken langer bewaren? Dan blijven ze ongeveer 1 tot 2 maanden goed in de vriezer. Ook hiervoor moeten ze luchtdicht verpakt zijn.
Voor verse pannenkoeken wordt meestal bloem met een laag eiwitgehalte gebruikt, zoals tarwebloem of pannenkoekenmeel. Dit zorgt voor luchtige en zachte pannenkoeken. Voor een gezondere optie kun je ook volkoren meel of boekweitmeel gebruiken. Om je eigen gewenste textuur te bereiken is het raadzaam om zelf te experimenteren.
De baktijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de pannenkoek. Meestal worden pannenkoeken 1-2 minuten per kant gebakken op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn. Controleer voordat je ze omdraait of er luchtbellen aan de bovenkant verschijnen. Pas indien nodig de tijd aan voor gewenste gaarheid.
Pannenkoeken hebben een lange geschiedenis en worden in verschillende vormen over de hele wereld gegeten. De oorsprong ervan is moeilijk te bepalen, maar ze komen voor in verschillende oude culturen, zoals de Romeinen, Grieken en Chinezen. In Europa zijn de pannenkoeken al eeuwenlang een bekende lekkernij en worden ze vaak geassocieerd met de lente.