Sinterklaas Pannenkoekentaart
Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Sinterklaas pannenkoekentaart

Met deze pannenkoekentaart op tafel wordt pakjesavond al helemaal een groot feest! Leuk om vooraf met de kinderen de pannenkoeken te bakken en de taart al op te bouwen, zodat je ’s avonds de taart alleen nog maar hoeft te decoreren met de pepernoten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept sinterklaas pannenkoekentaart

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Doe de pannenkoekenmix met de koek- en speculaaskruiden in een kom. Voeg al roerend de helft van de melk toe. Mix met een mixer of garde al roerend 3 eieren 1 voor 1 door het beslag. Voeg de rest van de melk toe en mix opnieuw tot een glad beslag ontstaat.
2
Verhit de olie in een koekenpan en laat het beslag dun uitlopen. Bak de pannenkoeken in 2-3 min aan iedere zijde goudbruin. Laat de pannenkoeken afkoelen. Er gaan ongeveer 12 pannenkoeken uit het beslag
3
Hak 250 gr van de pepernoten fijn in een hakmolen. Doe mascarpone, slagroom, suiker en vanillesuiker in een kom en mix tot het mengsel stevig wordt. Schep de gemalen chocolade pepernoten voorzichtig in twee delen door het roommengsel.
4
Besmeer alle pannenkoeken met het pepernotenroommengsel en stapel ze op elkaar. Decoreer vlak voor het opdienen de taart met de overige chocolade pepernoten, om te voorkomen dat de pepernoten zacht worden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via