Rabarber compote
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vlees
Vegan
Vegetarisch
Vrij van vis

Rabarber compote

Rabarber is zurig en aards van smaak. Met de toevoeging van sinaasappel en kardemom wordt de smaak zoeter en frisser. Compote is een heerlijke toevoeging om door de yoghurt te roeren of om in gebak of op brood te gebruiken! Uit dit recept haal je een potje van ongeveer 260 gr.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept rabarber compote

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Was de rabarber en snijd de uiteindes eraf. Snijd de stelen in kleine stukjes van 2 cm. Pers het sap uit ¼ sinaasappel.
2
Verwarm een pannetje met de rabarber, water, suiker en het sinaasappelsap. Breng aan de kook.
3
Zet het vuur laag en voeg de kardemompeulen toe. Laat 10-12 min. staan met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan. Verwijder de kardemompeulen. Plet met de spatel de rabarber tot deze in stukjes uit elkaar valt. Roer door.
4
Laat afkoelen. Schenk het mengsel in een potje. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Reacties
    Plaats nieuwe reactie

    Geef een reactie