Rabarber compote
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Rabarber compote

Rabarber is zurig en aards van smaak. Met de toevoeging van sinaasappel en kardemom wordt de smaak zoeter en frisser. Rabarber compote is een heerlijke toevoeging om door de yoghurt te roeren of om in gebak of op brood te gebruiken! Uit dit recept haal je een potje van ongeveer 260 gram.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept rabarber compote

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Was de rabarber en snijd de uiteindes eraf. Snijd de stelen in kleine stukjes van 2 cm. Pers het sap uit van ¼ sinaasappel.
2
Verwarm een pannetje met de rabarber, water, suiker en het sinaasappelsap. Breng aan de kook.
3
Zet het vuur laag en voeg de kardemompeulen toe. Laat 10-12 min. staan met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan. Verwijder de kardemompeulen. Plet met de spatel de rabarber tot deze in stukjes uit elkaar valt. Roer door.
4
Laat afkoelen. Schenk de compote in een (steriel) potje en bewaar in de koelkast.

Hoe lang kun je rabarber compote bewaren?

Steriliseer je (weck)pot zodat je compote langer mee gaat. Je kunt de compote 1 tot 2 weken in de koelkast bewaren. Wil je het langer bewaren? Dan kun je de compote ook invriezen in een geschikte container.

Tip: Rabarber over? Maak deze heerlijke rabarbercake of deze rabarber en sinaasappel kruimelmuffins.

Hoe lang moet rabarber koken?

Rabarber moet je ongeveer 10 tot maximaal 15 minuten koken.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?