Rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel

Een luchtige en sponzige cake dankzij de toevoeging van ricotta. Deze zorgt ook voor een frisse smaak. Een dun laagje rabarber compote tussen de cake is een heerlijke verrassing. Een cake om van te blijven te eten! Compote maak je gemakkelijk zelf met maar een aantal ingrediënten, bekijk het rabarber compote recept.

Mijn menu planner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 45min
Totale tijd
2u 5min
1
Laat de boter, ricotta en de eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Vet de vorm in met 5 gr van de boter. Bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
3
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil.
4
Klopt met een mixer de boter, ricotta en suiker tot er een glad mengsel ontstaat. Klop de eieren er een voor een door. Spatel de sinaasappelrasp erdoor.
5
Spatel vervolgens het bakpoeder, zout en de bloem erdoor.
6
Was de rabarber en verwijder de uiteindes. Snijd diagonaal in ruitjes.
7
Verdeel het beslag over de springvorm. Verdeel de stukjes rabarber over de bovenkant met een snufje suiker en amandelschaafsel.
8
Bak in de oven voor 45 min.
9
Haal de cake uit de oven en laat eventjes afkoelen in de bakvorm. Verwijder de bakvorm en laat dan volledig afkoelen op een rooster.
10
Als de cake volledig is afgekoeld, kan de cake doormidden gesneden worden. Leg een hand op de cake en snijd vervolgens met een lang kartelmes horizontaal doormidden.
11
Leg de bovenkant even apart en verdeel de rabarber compote over de onderste helft. Plaats de deksel daarna terug op de cake.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via