Rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 45min
Totale tijd
2u 5min
1
Laat de boter, ricotta en de eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Vet de vorm in met 5 gr van de boter. Bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
3
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil.
4
Klopt met een mixer de boter, ricotta en suiker tot er een glad mengsel ontstaat. Klop de eieren er een voor een door. Spatel de sinaasappelrasp erdoor.
5
Spatel vervolgens het bakpoeder, zout en de bloem erdoor.
6
Was de rabarber en verwijder de uiteindes. Snijd diagonaal in ruitjes.
7
Verdeel het beslag over de springvorm. Verdeel de stukjes rabarber over de bovenkant met een snufje suiker en amandelschaafsel.
8
Bak in de oven voor 45 min.
9
Haal de cake uit de oven en laat eventjes afkoelen in de bakvorm. Verwijder de bakvorm en laat dan volledig afkoelen op een rooster.
10
Als de cake volledig is afgekoeld, kan de cake doormidden gesneden worden. Leg een hand op de cake en snijd vervolgens met een lang kartelmes horizontaal doormidden.
11
Leg de bovenkant even apart en verdeel de rabarber compote over de onderste helft. Plaats de deksel daarna terug op de cake.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Soort
Cake
Rabarber
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via