Rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel

Een luchtige en sponzige cake dankzij de toevoeging van ricotta. Deze zorgt ook voor een frisse smaak. Een dun laagje rabarber compote tussen de cake is een heerlijke verrassing. Een cake om van te blijven te eten! Compote maak je gemakkelijk zelf met maar een aantal ingrediënten, bekijk het rabarber compote recept.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 45min
Totale tijd
2u 5min
Kookmodus
1
Laat de boter, ricotta en de eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Vet de vorm in met 5 gr van de boter. Bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Rasp de oranje schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
3
Klop met een mixer de boter, ricotta en suiker tot een glad mengsel. Mix de eieren er een voor een door. Spatel de sinaasappelrasp erdoor, gevolgd door het bakpoeder, zout en bloem.
4
Was de rabarber, verwijder de uiteindes en snijd diagonaal in ruitjes. Verdeel het beslag over de springvorm. Verdeel de stukjes rabarber over de bovenkant met een snufje suiker en amandelschaafsel. Bak in de oven voor 45 min.
5
Haal de cake uit de oven en laat kort afkoelen in de bakvorm. Verwijder de bakvorm en laat dan volledig afkoelen op een rooster.
6
Snijd de cake met een kartelmes horizintaal doormidden. Leg het bovenste deel apart en verdeel de rabarber compote over de onderste helft. Plaats het bovenste deel daarna terug op de cake.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via