Bladerdeegtaartjes met rabarber
Lifestyle

Koken en bakken met rabarber

In het voorjaar en in de zomer is rabarber op zijn best. Deze stengelvormige groente groeit dan in de buitenlucht. Met zijn uitgesproken, friszure smaak en knapperige textuur is rabarber heerlijk in zoete gerechten als cake of crumble, maar ook in hartige gerechten is rabarber lekker om te verwerken. Je kan rabarber koken en invriezen en dan zo’n 10 maanden bewaren. Zo kan je deze groente bijna het hele jaar door verwerken in kook- en bakrecepten. Ontdek in deze blog heerlijke recepten met rabarber en ga aan de slag!

Klassieke Rabarbertaart

Rabarbertaart

Deze rabarbertaart is onmisbaar voor de lente! Door het gebruik van rabarber in de taart krijgt het gebakje een verrassende smaak. De kleur is prachtig rozerood en het is ook nog eens een leuke taart om te maken. Is het geen plaatje?

Rabarber compote

Rabarber compote

Een ouderwets rabarber recept die niet mag ontbreken is rabarber compote, een zoete moes van gekookte rabarber en suiker. Rabarber compote maken is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Al binnen 20 minuten heb je een potje rabarber gemaakt. Roer rabarber compote door je Griekse yoghurt of gebruik het in gebak.

Upside Down Rabarbercake

Rabarber seizoen

Rabarber is van eind maart tot en met juli verkrijgbaar van Nederlandse bodem, met mei als het beste moment van het rabarber seizoen. Genoeg redenen om nu volop te genieten van rabarber.  Wil je in je eigen moestuin rabarber oogsten? Oogst het dan niet te laat in het seizoen! Als ze 2 tot 4 weken oud zijn, zijn ze op hun best. Doordat ze nog niet veel daglicht hebben gezien, zijn ze fijner van structuur en zoeter van smaak.

Is rabarber gezond?

Rabarber is een groente boordevol vitamines en minarelen. Denk aan vitamine C, K, kalium en magnesium. Het bevat veel vezels en werkt ontstekingsremmend. Hoewel rabarber best gezond is, mag je het niet te vaak eten. Het bevat namelijk veel oxaalzuur, wat de opname van calcium in je lichaam vermindert. Tip: schil eerst de rabarber, kook hem daarna en giet het kookvocht weg. Dit vermindert het oxaalzuur.

Rabarber crumble

Op zoek naar een verrassend dessert? Probeer dan eens rabarber crumble! De combinatie van crumble met rabarber zorgt voor een smaakvolle en friszure combinatie. Serveer de rabarber crumble eventueel met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via