Nederland is niet het enige land dat van melk houdt! Deze romige melk is geïnspireerd op de traditionele Mexicaanse rijstmelk. De melk zorgt de nodige verkoeling bij het eten van pittige gerechten, waar de Mexicaanse keuken bekend om staat.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Recept romige rijstmelk met kaneel
Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Meng de rijst, het water en het kaneelstokje in een kom. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met een mes voorzichtig het merg eruit. Voeg het merg samen met het stokje toe aan de rijst.
2
Laat het geheel een nacht op kamertemperatuur staan zodat de rijst het vocht en de smaak opneemt.
3
Maal de volgende dag het mengsel fijn in een blender. Zeef het vervolgens zodat de grove stukken er uit zijn. Voeg de melk en de gecondenseerde melk toe. Vul de glazen voor 1/4e met ijsklontjes en schenk de romige rijstmelk eroverheen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment