Altijd lekker: een goede chai latte. Dit veelzijdige drankje kan je zowel warm als koud drinken. In dit recept roosteren we de specerijen vooraf en kiezen we voor de melk van boer Reijer, wat het Indiase drankje nóg lekkerder maakt. De melk wordt direct op het erf verwerkt en verpakt, waardoor vers weer vers wordt. Ga aan de slag en geniet op elk moment van de dag van deze kruidige chai latte!
Tip: heb je geen verse zwarte thee in huis? Gebruik dan 1 of 2 theezakjes in plaats van 1 el zwarte thee.
Tip: als finishing touch kun je een schuimlaag van melk maken en op het drankje schenken. Garneer met wat kaneel voor een mooi resultaat.
Alles wat je moet weten over chai latte
Chai latte is een populaire drank uit India en maak je door zwarte thee, melk, kruiden en suiker met elkaar te mengen. Het woord ‘chai’ betekent simpelweg thee in het Hindi en wordt in het westen gebruikt om de Indiase variant van thee te beschrijven.
In de afgelopen jaren is chai latte een trendy drankje geworden in veel delen van de wereld, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Er zijn veel variaties op het traditionele recept, zoals veganistische en suikervrije opties. Er zijn ook verschillende soorten kruiden en specerijen die gebruikt kunnen worden om de smaak van de chai latte te veranderen, zoals kardemom, kaneel, gember en kruidnagel. Een ander lekker recept voor chai latte is deze chai latte met sinaasappel en kruidnagel. Door de sinaasappel geven we de chai latte een klein zoet tintje. Een heerlijk drankje waar je van binnen helemaal warm van wordt!
Kies je favoriete melk
In veel koffiehuizen en restaurants kan je tegenwoordig kiezen voor verschillende soorten melk. Denk aan amandelmelk, sojamelk of havermelk. Er zijn namelijk veel liefhebbers voor veganistische melkvarianten, maar ook vanwege allergenen zijn deze melksoorten erg geliefd. Sommige mensen voegen ook espresso of chocoladesmaakstoffen toe om hun chai latte een extra kick te geven.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment