In samenwerking met:
Cappuccino Met Kaneel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

(Almost) classic cappuccino

Een klassieke cappuccino op zijn tijd is altijd lekker. Wij geven de klassieker een kleine twist door een snufje kaneel toe te voegen en melk te gebruiken van Mijn Melk-makers. Zo wordt de cappuccino nog lekkerder!

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Volledig recept bekijken

Recept (almost) classic cappuccino

Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
1
Maak de espresso warm. Schuim ondertussen de melk in een melkopschuimer op tot mooi schuimig.
2
Schenk de hete espresso in een glas of in een grote mok. Giet de melk op de koffie en garneer het laagje schuim met kaneel. Serveer wanneer gewenst met suiker of honing.

Tip: wil je de smaak van kaneel sterker maken? Voeg dan een snufje kaneel toe aan de espresso en roer goed door voordat je de koffie in het glas schenkt.

Alles wat je moet weten over cappuccino’s

De cappuccino is een iconisch koffiedrankje dat wereldwijd populair is geworden en iedereen wel eens heeft geprobeerd. De oorsprong van dit heerlijk drankje gaat terug tot in de 17e eeuw in Italië, waar het werd ontdekt in de koffiehuizen van Venetië. Wist je dat de naam ‘cappuccino’ is afgeleid van de Capucijner monniken? Hun gewaden hadden namelijk dezelfde kleur als deze heerlijke koffie met melk.

Traditioneel gezien is de cappuccino een espresso met gestoomde melk en melkschuim. De verhouding tussen espresso, melk en melkschuim kan echter variëren, afhankelijk van de stijl of de regio. In Italië bijvoorbeeld wordt een cappuccino meestal in een kleinere kop geserveerd dan in andere delen van de wereld en bevat het meer espresso in verhouding tot de melk en het melkschuim. In sommige landen wordt er ook wel eens een extra smaak toegevoegd aan de cappuccino, zoals vanille of kaneel. In dit recept voegen wij dan ook een klein beetje kaneel toe voor nog meer smaak!

Variëren met cappuccino’s

Naast de traditionele cappuccino zijn er ook vele variaties ontstaan. Zo is er de ‘dry cappuccino’, waarbij er meer melkschuim en minder gestoomde melk wordt toegevoegd, en de ‘wet cappuccino’, waarbij juist meer gestoomde melk en minder melkschuim wordt toegevoegd. Ook zijn er cappuccino’s met een toegevoegde smaak, zoals chocolade, hazelnoot of karamel. Ook lekker om te proberen is het toevoegen van pindakaas, zoals bij deze peanutbutter cappuccino. Of wat dacht je van deze corretto amaretto iced cappuccino? IJskoffies zijn erg geliefd tijdens de warmere, zomerse dagen. Eén ding is zeker: een goede cappuccino is niet meer weg te denken uit de wereld.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via