In samenwerking met:
IJs espresso
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

IJs espresso

Een lekker simpel en snel recept, maar oh zo lekker: deze ijs-espresso. Dit heerlijke, verfrissende drankje zet je in een handomdraai op tafel. Ook fijn: je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig! Waaronder de melk van boer Guus. Doordat hij kiest voor biologisch boeren en de koeien grazen op een kruidenrijk grasland, is de melk nóg smaakvoller. Dit wil je proeven!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ijs espresso

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Maak van tevoren de espresso, zodat deze goed is afgekoeld.
2
Vul een hoog glas met ijsblokjes en giet hier de afgekoelde espresso overheen. Schenk vervolgens de melk in het glas.

Het geliefde drankje in de zomer

IJskoffie, ook wel bekend als cold brew coffee, is een verfrissend drankje dat vooral populair is tijdens warme zomerdagen. Hoewel de oorsprong van ijskoffie niet helemaal duidelijk is, wordt er gezegd dat het zijn oorsprong heeft in Japan, waar koffiebars in de jaren ’60 begonnen met het serveren van ijskoude koffie.

Om een heerlijke ijskoffie te maken heb je niet veel nodig. Het belangrijkste ingrediënt is uiteraard koffie, bij voorkeur versgemalen. Daarnaast heb je koud water of melk nodig, een kan of een glazen pot en eventueel een zeef om de koffie te filteren. Na het zetten van de koffie laat je deze afkoelen en voeg je ijsblokjes toe voor een extra verfrissend effect. Makkelijk toch?

Eindeloos variëren met ijskoffie

Er zijn talloze variaties op ijskoffie, waaronder de bekende Frappuccino, een ijskoffie met melk en suiker die vaak wordt geserveerd bij koffieketens zoals Starbucks. Ook kun je experimenteren met verschillende siropen en toppings, zoals slagroom en chocoladesaus. Zo is deze huisgemaakte ijskoffie verfrissend met een fijne koffiekick. Wanneer je wilt uitpakken, is de cloud of coffee een verrassende ijskoffie. Deze espresso met melk krijgt een wolkje van suikerspin. Een bijzondere twist aan de bekende ijskoffie.

IJskoffie is een drank die inmiddels wereldwijd populair is geworden en niet meer weg te denken is uit de koffiecultuur. Het is de perfecte manier om af te koelen op een warme dag, en dankzij de vele variaties is er voor iedereen wel een favoriete smaak te vinden. Ga voor een klassieker zoals deze ijs-espresso of pak uit met een smaakje als karamel, hazelnoot en chocolade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via