Wanneer je deze tajine op tafel zet maak je meteen indruk met de mooie schaal gevuld met heerlijke en geurige ingrediënten. Wij kiezen voor een vistajine, gevuld met kabeljauw. Extra lekker met flatbread en de frisse salade van komkommer, tomaat en verse kruiden.
Deze gnocchi met dillepesto en kabeljauw en kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte citroensaus ook een aanrader voor de visliefhebber!
Een tajine is een traditioneel Noord-Afrikaans aardewerken kookgerei dat gebruikt wordt om stoofschotels en andere gerechten te bereiden. Het heeft een kegelvormige deksel waarmee stoom wordt vastgehouden en ingrediënten langzaam worden gegaard.
Om een tajine te gebruiken, plaats je deze op een warmtebron en verwarm je deze langzaam. Vervolgens voeg je ingrediënten toe, beginnend met vlees of groenten die langer moeten stoven. Doe de kegelvormige deksel op de tajine en laat het geheel sudderen op laag vuur. Voeg indien nodig water of bouillon toe om uitdroging te voorkomen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment