Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Snijd de rode uien en de helft van de tomaten in partjes. Snijd de wortels en de helft van de citroenen in plakjes. Snijd 3 teentjes knoflook en de helft van de peterselie fijn. Leg de ui, tomaat, wortels en de olijven op de bodem van de tajine. Leg hier de kabeljauwfilets op. Verdeel de fijngesneden knoflook over de visfilets.
2
Meng 2/5 van de zonnebloemolie met de ras el hanout. Schenk over de vis in de tajine. Verdeel de peterselie, plakjes citroen en de takjes tijm over de tajine. Zet de tajine op het vuur en gaar de vis op middelhoog vuur in ongeveer 30 min.
3
Maak intussen de salade. Snijd de komkommer en de overige tomaten in gelijke blokjes van ongeveer ½ bij ½ cm. Snipper de witte ui en snijd de munt en resterende peterselie fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met het sap van de overgebleven citroen, 2/5 el zonnebloemolie en een mespuntje peper en zout.
4
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de flatbreads met 1/5 el zonnebloemolie. Pel 1 teentje knoflook en plet met een mes. Wrijf het teentje knoflook over de flatbreads. Bak de flatbreads 8 min. in de oven.
5
Serveer de tajine met de flatbreads en de salade. Scheur stukjes van het flatbread af en eet deze bij de vistajine.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Eiwitrijk
Vrij van vlees
Voorkeuren
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via