Kabeljauw vind je tegenwoordig echt niet alleen maar in het ‘lekkerbekje’ van de visboer. Varieer met deze bekende vissoort, door deze te combineren met een kleurrijke doperwtensalade met een snelle, zelfgemaakte mangochutney. Door de kabeljauw te bestrooien met fijngehakte pistachenootjes en panko krijgt deze een lekkere crunchy topping.
Liever een ander recept met kabeljauw? Bekijk dan zeker eens onze Provençaalse bouillabaisse met kabeljauw, een heerlijke goedgevulde vissoep!
De baktijd voor kabeljauw kan variëren afhankelijk van de dikte van de vis en de temperatuur waarop je hem bakt. Dunne kabeljauwfilets (1 cm dik) bak je ongeveer 3-4 minuten per kant op middelhoog vuur. Voor kabeljauwfilets van gemiddelde dikte (2-3 cm dik) houd je 5-6 minuten per kant aan. Dikkere kabeljauwfilets (meer dan 3 cm dik) bak je ongeveer 8-10 minuten per kant.
Wanneer je ervoor kiest om de kabeljauw te bakken in de oven, is de baktijd ook afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilets. Bak dunne kabeljauwfilets (ongeveer 1 cm dik) gedurende ongeveer 10-12 minuten. Voor kabeljauwfilets van gemiddelde dikte (2-3 cm dik) kun je rekenen op ongeveer 15-20 minuten baktijd. Dikkere kabeljauwfilets (meer dan 3 cm dik) kunnen 25 minuten of langer nodig hebben.
Kabeljauw wordt vaak beschouwd als een gezonde vossoort. Het bevat namelijk verschillende voedingsstoffen die gunstig zijn voor je gezondheid. Denk aan veel eiwitten, omega-3 vetzuren, vitaminen als vitamine D en B6, maar ook mineralen als jodium en het heeft een laag vetgehalte.
Er zijn talloze groenten die goed samengaan met kabeljauw en die je kunt combineren om een smakelijke en voedzame maaltijd te creëren. Doperwten zijn erg lekker bij kabeljauw, maar ook courgette, spinazie, broccoli en asperges doen het goed in combinatie met deze vissoort.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment