Kabeljauw In Een Knapperig Pesto Korstje Met Koolraappuree
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Kabeljauw in een knapperig pesto korstje met koolraappuree

Kabeljauw lijkt op het eerste gezicht misschien een saai stukje vis, maar niets is minder waar! In dit recept wordt de kabeljauw bedekt met een laagje rode pesto en panko waardoor deze een heerlijk knapperig korstje krijgt. Serveer de vis met koolraappuree en balsamico uitjes en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Volledig recept bekijken

Recept kabeljauw in een knapperig pesto korstje met koolraappuree

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Snijd de koolraap en aardappels in gelijke blokjes, kook deze in ruim water in 15 à 20 min gaar en giet af. Pureer de aardappels en koolraap en breng de puree op smaak met boter, peper en zout.
2
Snijd de courgette in reepjes en snipper de rode ui fijn. Dep de vis droog en smeer in met rode pesto. Klop het ei los in een diep bord en leg vervolgens de panko op een bord. Haal de vis eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko.
3
Verhit een grillpan met 1 el olijfolie en grill de courgettereepjes in circa 5 min bruin. Draai de courgettereepjes halverwege om.
4
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de kabeljauw per kant in 3 min knapperig. Haal de vis uit de pan en bak in 3 min de rode ui met balsamico azijn op hoog vuur. Zorg ervoor dat de uitjes licht knapperig zijn en serveer direct.
5
Verdeel de puree, courgettereepjes en balsamico uitjes over de borden. Serveer met de kabeljauwfilet in het knapperige pesto korstje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Vis
  • Sulfiet
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via