Print opties

Sluiten

Tajine met kabeljauw

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Snijd de rode uien en de helft van de tomaten in partjes. Snijd de wortels en de helft van de citroenen in plakjes. Snijd 3 teentjes knoflook en de helft van de peterselie fijn. Leg de ui, tomaat, wortels en de olijven op de bodem van de tajine. Leg hier de kabeljauwfilets op. Verdeel de fijngesneden knoflook over de visfilets.
2
Meng 2/5 van de zonnebloemolie met de ras el hanout. Schenk over de vis in de tajine. Verdeel de peterselie, plakjes citroen en de takjes tijm over de tajine. Zet de tajine op het vuur en gaar de vis op middelhoog vuur in ongeveer 30 min.
3
Maak intussen de salade. Snijd de komkommer en de overige tomaten in gelijke blokjes van ongeveer ½ bij ½ cm. Snipper de witte ui en snijd de munt en resterende peterselie fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met het sap van de overgebleven citroen, 2/5 el zonnebloemolie en een mespuntje peper en zout.
4
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de flatbreads met 1/5 el zonnebloemolie. Pel 1 teentje knoflook en plet met een mes. Wrijf het teentje knoflook over de flatbreads. Bak de flatbreads 8 min. in de oven.
5
Serveer de tajine met de flatbreads en de salade. Scheur stukjes van het flatbread af en eet deze bij de vistajine.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.