Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min

Kabeljauw uit de oven Griekse stijl met zelfgemaakte citroensaus

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en zet apart.
2
Verdeel de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1/4 olijfolie. Zet de ovenschaal ca. 10 min. in de oven.
3
Smelt ondertussen de roomboter in een steelpannetje. Haal van het vuur, voeg het sap van een citroen en 1/4 olijfolie toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de citroensaus in een diep bord. Verdeel bloem over een ander diep bord en meng met cayennepeper en zout.
4
Haal de kabeljauwfilet eerst door de citroensaus en vervolgens door de bloem. Zorg dat de filet goed bedekt is met bloem en klop een beetje af. Bewaar de overgebleven citroensaus en zet apart.
5
Verwarm de overige olijfolie in een anti-aanbak koekenpan en bak de kabeljauwfilet ca. 1 min. aan beide kanten. Leg vervolgens de vis in de ovenschaal tussen de tomaatjes. Pel en pers de teentjes knoflook en voeg toe aan de citroensaus en roer door. Schenk de saus over de kabeljauw en breng op smaak met peper en zout. Bak ca. 8 tot 10 min. in de oven tot de vis in vlokken uit elkaar valt.
6
Hak ondertussen de peterselie fijn. Garneer de vis na het bakken met de peterselie en olijven.
Wijntip van Yves

Vermentino

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Vis
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

DML
Sam van Eatertainment
Hen
Sam van Eatertainment
Monique
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Grieks
Diëten
Koolhydraatarm
Soort
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via