Een recept voor de echte visliefhebber: verse kabeljauwhaasje uit de oven Griekse stijl met zelfgemaakte citroensaus. Bak de kabeljauwfilet even aan in de pan en de oven doet de rest van het werk. Het sap van de citroen geeft het gerecht een frisse, mediterrane smaak.
Tip: Probeer eens gebakken aardappeltjes of rijst.
Door kabeljauw eerst te bakken voordat je het in de oven doet, zorg je ervoor dat de vis stevig blijft. Bij het bakken gaat een deel van het overtollig vocht weg. Door het vooraf te bakken verminder je dus de kans dat de vis breekt en uit elkaar valt.
Hoe lang kabeljauw in de oven moet, hangt af van de dikte van het kabeljauwfilet. In de meeste gevallen moet kabeljauw tussen de 8 tot 30 minuten in de oven. De kabeljauw is gaar als de vis aan de voorzijde, rond de graat, zichtbaar loskomt.
Kabeljauw kan je combineren met veel groenten: courgette, broccoli, paprika, aubergine, prei, witlof, wortelen, pompoen, paksoi, doperwten en meer.
De vermentino is dé druif van Sardinië. Op dit prachtige Italiaanse eiland genieten de druiven van de intense zon.
De Akenta cuvee 71 is een zalige wijn die barst van het zongerijpte gele fruit. Je proeft rijpe peren, appels en een vleug tropisch fruit, maar ook frisse zuren en een bittertje van grapefruit. De combinatie van het ronde karakter in de wijn met de onderliggende citrustoon maakt deze wijn een topper bij dit heerlijke kabeljauw gerecht. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment