Kabeljauw Uit De Oven Griekse Stijl Met Zelfgemaakte Citroensaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Kabeljauw uit de oven Griekse stijl met zelfgemaakte citroensaus

Een recept voor de echte visliefhebber: kabeljauw uit de oven Griekse stijl met zelfgemaakte citroensaus. Bak de vis even aan in de pan en de oven doet de rest van het werk. Het sap van de citroen geeft het gerecht een frisse, mediterrane smaak.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kabeljauw uit de oven griekse stijl met zelfgemaakte citroensaus

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en zet apart.
2
Verdeel de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1/4 olijfolie. Zet de ovenschaal ca. 10 min. in de oven.
3
Smelt ondertussen de roomboter in een steelpannetje. Haal van het vuur, voeg het sap van een citroen en 1/4 olijfolie toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de citroensaus in een diep bord. Verdeel bloem over een ander diep bord en meng met cayennepeper en zout.
4
Haal de kabeljauwfilet eerst door de citroensaus en vervolgens door de bloem. Zorg dat de filet goed bedekt is met bloem en klop een beetje af. Bewaar de overgebleven citroensaus en zet apart.
5
Verwarm de overige olijfolie in een anti-aanbak koekenpan en bak de kabeljauwfilet ca. 1 min. aan beide kanten. Leg vervolgens de vis in de ovenschaal tussen de tomaatjes. Pel en pers de teentjes knoflook en voeg toe aan de citroensaus en roer door. Schenk de saus over de kabeljauw en breng op smaak met peper en zout. Bak ca. 8 tot 10 min. in de oven tot de vis in vlokken uit elkaar valt.
6
Hak ondertussen de peterselie fijn. Garneer de vis na het bakken met de peterselie en olijven.

Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes of rijst.

Akenta_wijnfles
Wijntip van Yves

Vermentino

De vermentino is dé druif van Sardinië. Op dit prachtige Italiaanse eiland genieten de druiven van de intense zon.

De Akenta cuvee 71 is een zalige wijn die barst van het zongerijpte gele fruit. Je proeft rijpe peren, appels en een vleug tropisch fruit, maar ook frisse zuren en een bittertje van grapefruit. De combinatie van het ronde karakter in de wijn met de onderliggende citrustoon maakt deze wijn een topper naast dit heerlijke kabeljauw gerecht. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

D
DML
Ik reageer normaal nooit. Maar, mijn god, dit was lekker. Dank je wel
S
Sam van Eatertainment
Hi, Super om te horen! :) Wat fijn dat het recept zo goed heeft uitgepakt!
H
Hen
Inderdaad heerlijk
S
Sam van Eatertainment
Hi Hen, Dat horen we graag. Super!
M
Monique
Super lekker recept! Beetje extra tomaatjes en wat paprika aan toegevoegd en wat Parmezaanse kaas en lente uitjes er overheen gedaan voor het de oven in ging. Gesmuld met m’n kids!
J
Jennifer van Eatertainment
Super fijn om te horen! :)
L
Lieke
Een heerlijk recept! Alleen die bloem daar zijn we geen fan van. Volgende keer probeer ik het zonder bloem.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Lieke, leuk om te horen! Voel je uiteraard vrij om het recept aan te passen aan je eigen wensen :)

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via